Mule w mleczku kokosowym

Mule w mleczku kokosowym

Średnia 0.0 / 5 (0 głosów)     Oceń!

Dla wielbicieli małży w każdej postaci....

Składniki:
• 1 kg świeżych małży
• 1 cebula
• 4 ząbki czosnku
• 3 plasterki imbiru
• 2 łyżki masła
• 200 ml mleczka kokosowego
• 1 marchewka

Świeże małże opłucz w ziemnej wodzie, oczyść gąbką. Sprawdź czy są całe i nieotwarte. Połamane i otwarte wyrzuć.

Nagrzej woda lub głęboką patelnię. Umyj, obierz i pokrój w plasterki marchew. Poszatkuj obraną cebulę, zaś imbir obierz i pokrój w plasterki. Na patelnię wrzuć masło, cebulę imbir, marchew i czosnek. Chwilę podsmażaj.

Dodaj mule oraz mleczko kokosowe. Duś pod przykryciem około 10 minut, aż małże się otworzą.

Podawaj ze świeżym pieczywem, lub makaronem ryżowym bądź udong.

mule-w-mleczku-kokosowym-1

Smacznego ;-)