Sos jajeczno chrzanowy

Sos jajeczno chrzanowy

Bardzo prosty i bardzo szybki do zrobienia sos jajeczno chrzanowy.

Zastosowanie:
- dodatek jajek, np. jaja faszerowane awokado
- sos do mięs, np. schab karkowy
- na wędlinę do kanapek
- do pieczonej kiełbasy
- dip do warzyw, kabanosów, krakersów
- jako sos do polania na surówki i sałatek, np. sałatka z awokado i jajek

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 300 g

Dieta: wegetariańska

Składniki:

Sos jajeczny

Jajka ugotuj na twardo.

Obrane i ostudzone jajka umieść w misce. Dodaj resztę składników i całość dobrze zmiksuj najlepiej przy pomocy ręcznego blendera. Widelcem też się uda.

Sos przełóż do słoiczka. Można go przechowywać około 5 dni w lodówce.

Sos jajeczno chrzanowy, 1

Sos jajeczno chrzanowy, 2

Smacznego!

Zainspirowałam się jednym z przepisów Olgi,  www.olgasmile.com

Średnia 4.9 / 5 (17 głosów) Oceń!
Drukuj Przepis
Zapisz Przepis
Dodaj Notatkę
Dodaj Komentarz
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl
p.s. Nie zapomnij zrobić zdjęcia gotowej potrawy i dodać go w komentarzu pod przepisem 📷