Szybki sos jajeczno chrzanowy

Szybki sos jajeczno chrzanowy

Bardzo prosty i bardzo szybki do zrobienia sos jajeczny.

Zastosowanie:
- dodatek do jajek faszerowanych
- sos do mięs pieczonych
- na wędlinę do kanapek
- do pieczonej kiełbasy
- dip do warzyw, kabanosów, krakersów
- jako sos do polania na surówki i sałatki

Czas przygotowywania: 
do 5 minut + gotowanie jajek
Ilość sosu: około 300 g

Składniki:
3 średnie jajka ugotowane na twardo
2 pełne łyżki chrzanu
• 2 pełne łyżki śmietany do 10 - 18 %
• 2 łyżki majonezu
• szczypta soli i pieprzu


Jajka ugotuj na twardo - tutaj przepis.

Obrane i ostudzone jajka umieść w misce. Dodaj resztę składników i całość dobrze zmiksuj najlepiej przy pomocy ręcznego blendera. Widelcem też się uda.

Sos przełóż do słoiczka. Można go przechowywać około 5 dni w lodówce.

szybki-sos-jajeczno-chrzanowy-1

szybki-sos-jajeczno-chrzanowy-2

Zainspirowałam się jednym z przepisów Olgi,  www.olgasmile.com
Smacznego!

Średnia 5.0 / 5 (2 głosów) Oceń!
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl

Komentarze

Angelika i Monika (Candy Pandas)
2017-04-15 19:11
Uwielbiamy jeść jajeczka z taką nutą chrzanową :D
Kamil
2017-04-18 12:37
Nie wiem czy do jajek faszerowanych bym to dodał ale mięsa pieczonego na pewno :)
Marta
2017-04-20 15:56
UWIELBIAM TEN SOS!!!
Ania
2017-04-20 16:33
Dziękuję Marto ;-)