Sortuj: data publikacji popularność
Chałka

Chałka

Zapraszam po mój najlepszy i sprawdzony przepis na pyszną, drożdżową chałkę. Maślana, pachnąca.. domowa chałka to coś, co naprawdę warto nauczyć się piec. A sam przepis jest zaskakująco prosty. Zatem do dzieła!

- domowa chałka bez jajek
- idealnie puszysta, drożdżowa i maślana
- super pomysł na śniadanie dla całej rodziny

Czytaj dalej: Chałka
Ciasto kruche

Ciasto kruche

Podstawowe i najbardziej sprawdzone ciasto kruche do słodkich wypieków. Zapraszam po mój bazowy i najlepszy przepis na kruche ciasto pod wiele pysznych słodkości. Proporcje są idealne a smak ciasta wyważony!

- tylko 4 składniki
- idealnie kruche ciasto
- bez żadnych spulchniaczy

Czytaj dalej: Ciasto kruche
Brownie

Brownie

Zapraszam po mój najlepszy przepis na brownie. Zobacz jak upiec wilgotne i mocno czekoladowe brownie z dużą ilością jajek, czekolady gorzkiej i z prawdziwym masłem. A do tego szykowanie go jest super proste!

- bez potrzeby użycia miksera
- gotowe do pieczenia w 20 minut
- tylko kilka najważniejszych składników
- prawdziwe masło, czekolada i dużo jajek

Czytaj dalej: Brownie
Biszkopt czekoladowy

Biszkopt czekoladowy

Wilgotny, puszysty i super wysoki biszkopt czekoladowy.. Taki jest właśnie mój przepis na idealny biszkopt kakaowy z 6 jaj. To niezwykle prosty do zrobienia biszkopt bez użycia proszku do pieczenia. Polecam!

- tylko kilka składników
- na towotnicę 22 - 24 cm
- świetny biszkopt pod torty

Czytaj dalej: Biszkopt czekoladowy
Kokosanka

Kokosanka

Zobacz jak smakuje najpyszniejsza kokosanka. Moja kokosanka to cudownie delikatny biszkopt oraz kokosowo cytrynowa masa. Przepis jest super prosty a ciasto niezawodne, piękne i super pyszne. Gorąco polecam!

- kokosankę można podać również jako tort
- super na Święta, sylwestra, chrzciny..
- bardzo długo zachowuje świeżość

Czytaj dalej: Kokosanka
Reklama
Makowa panienka

Makowa panienka

Makowa panienka to jedne z najpyszniejszych ciast przekładanych z makiem. Do tego jest to ciasto, które pieczemy bez użycia mąki. Jest wilgotne, delikatne, mięciutkie i piękne. To też idealny przepis na Święta!

- cudowne ciasto bezglutenowe
- dokładny opis i zdjęcia krok po kroku
- świetna propozycja na słodki, świąteczny wypiek

Czytaj dalej: Makowa panienka
Makowiec japoński

Makowiec japoński

Makowiec z jabłkami to przepyszne i bardzo wilgotne ciasto na Święta. Makowiec japoński jest ciastem bez spodu oraz bez glutenu. Przepis jest bardzo prosty a samo ciasto składa się tylko z kilku składników. 

- bezglutenowe ciasto z makiem
- bez spodu i bez mąki pszennej
- można pominąć krem w przepisie

Czytaj dalej: Makowiec japoński
Orzechowiec

Orzechowiec

Orzechowiec to niezwykle pyszne i wyjątkowe ciasto miodowe oraz najlepszy krem budyniowy i orzechy w lekkim karmelu. Ten przepis zachwycił już wielu naszych gości. Ciasto orzechowiec można też piec na Święta.

- sprawdzony przepis
- długo zachowuje świeżość
- wspaniałe ciasto na świąteczny stół

Czytaj dalej: Orzechowiec
Brownie z fasoli

Brownie z fasoli

Zobacz jak zrobić najlepsze brownie z fasoli czerwonej z puszki. To moje ulubione ciasto z fasoli, które robię bez mąki pszennej oraz bez mleka. Ten smak warto poznać, zatem zapraszam po fasolowe brownie.

- bez mąki pszennej i produktów mlecznych
- proste i szybkie wykonanie
- z prawdziwym kakao

Czytaj dalej: Brownie z fasoli
Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe

Idealnie puszyste i wilgotne ciasto marchewkowe. To mój najlepszy przepis na ciasto marchewkowe z mascarpone, które sprawdza się nawet jako tort urodzinowy. Ciasto długo zachowuje świeżość. Jest super pyszne!

- wilgotne i długo świeże ciasto
- prosty krem z serkiem i masłem
- dużo marchewki i przyprawy korzenne

Czytaj dalej: Ciasto marchewkowe
Reklama