Prosty sernik bez spodu z sera z wiaderka

Prosty sernik bez spodu z sera z wiaderka

Maślany i delikatny... Sernik bez spodu, który zawsze się udaje a do tego przygotujesz go w 10 minut. Uwielbiam jego maślany zapach. Ten przepis na sernik z wiaderka polecam każdemu, kto lubi szybkie wypieki. 

Jeśli zaś szukacie sernika na kruchym spodzie z dodatkiem brzoskwiń, to cudowny jest mój przepis na sernik z brzoskwiniami

Reklama

 

Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 1 godzina 20 minut
Ilość porcji: tortownica średnicy 24 cm

Dieta: bezglutenowa

 

Składniki:
  • 1 kg sera z wiaderka
  • 4 średnie jajka
  • kostka masła - 200 g
  • 3/4 szklanki cukru
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 krople olejku waniliowego


Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. 
Będziesz potrzebować: tortownica o średnicy 24 cm, papier do pieczenia, cukier puder do oprószenia sernika po upieczeniu

Prosty sernik bez spodu z sera z wiaderka, 1

Nagrzej piekarnik do 190 stopni z pieczeniem góra/dół. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. 

W misce umieść razem: Ser twarogowy z wiaderka (Piątnica, Zott, Pilos lub Mlekovita), jajka, roztopione masło, cukier, mąkę ziemniaczaną i olejek. Całość dobrze wymieszaj łyżką lub mikserem. Tylko do połączenia składników. Ciasto powinno mieć konsystencję budyniu.

Prosty sernik bez spodu z sera z wiaderka, 2

Gęste ciasto przełóż do tortownicy i wyrównaj powierzchnię.
Prosty sernik bez spodu z sera z wiaderka, 3

Formę umieść w nagrzanym do 190 stopni piekarniku. Środkowa półka z grzaniem góra dół. Po 20 minutach zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz sernik kolejne 30 minut. Po tym czasie ustaw 120 stopni i piecz sernik ostatnie 30 minut. Po wyłączeniu piekarnika zostaw sernik jeszcze na 10 minut. Potem stopniowo uchylaj drzwiczki coraz szerzej, aż wyjmiesz formę z pieca. 

Prosty sernik bez spodu z sera z wiaderka, 4

Sernik może bardzo urosnąć i w połowie pieczenia lekko opadać. Dzięki stopniowemu zmniejszaniu temperatury w piekarniku zachowa jednak puszystą strukturę i lekkość.

Podczas gwałtownego obniżenia temperatury dwutlenek węgla wypełniający ciasto kurczy się (postać gazowa) i ciasto zaczyna opadać. Sernik potrzebuje niesamowicie powolnego obniżania temperatury. Po wyłączeniu należy odczekać kilkanaście a nawet kilkadziesiąt minut bez otwierania piekarnika.

Prosty sernik bez spodu z sera z wiaderka, 5

Prosty sernik bez spodu z sera z wiaderka, 6

Prosty sernik bez spodu z sera z wiaderka, 7

Po całkowitym przestudzeniu, sernik umieść w lodówce na 4 godziny a najlepiej na całą noc. Najsmaczniejszy jest na dzień po upieczeniu.

Zobacz też mój przepis na mini pączki z serków homogenizowanych. To również błyskawiczny przepis. Takie pączki szykuje się dosłownie w 5  minut!


Smacznego.

Średnia 4.4 / 5 (87 głosów) Oceń!
Nie zapomnij zrobić zdjęcia gotowej potrawy i dodać go w komentarzu pod przepisem 📷
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl 😊

Komentarze

Candy Pandas
2018-02-07 10:30
Dla nas zdecydowanie im więcej sera tym lepiej :D
Arkadiusz
2018-02-07 16:53
1.Zdjęcie przedstawia sernik po pełnym czasie wypieku ,góra wg mnie trochę bladawa...trzymalem sie czasu wg przepisu...pewnie kwestia piekarnika...
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-02-07 17:27
Sernik rośnie perfekcyjnie👌. Tak, sporo zależy od umiejscowienia grzałek w piekarniku i tego jak rozchodzi się temperatura.
Arkadiusz
2018-02-07 17:01
2. Finalnie "przeciagnalem go" z 20min i włączyłem tylko górną grzałkę na ok.15 min.,żeby przyrumienić wierzch.Przyznam,że wygląd zadowalający 👍...Radzę po obniżaniu temperatur odliczać kolejny czas wypieku dopiero od momentu osiagniecia zadanej niższej temp (chwilę zajmie jak zejdzie ze 150 na 120 stopni).👨‍🍳
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-02-07 17:28
Super Sernik! Aż trochę zazdroszczę, bo wyszedł Ci lepiej niż mi 🌼🌼
Luca
2018-03-07 08:47
👏️👌👍idealny
Arkadiusz
2018-02-07 17:09
3.Po całonocnym "odpoczynku" w lodówce,dzisiaj czas na degustację.Mmm...mniam 🔪🍰,pycha.Spróbuję zrobić następny z użyciem sera innego producenta i ocenić różnicę w smaku. PANI ANNO,dziękuję za przepis i za cały blog.Będę zaglądał często i próbował pyszności 👏️💐
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-02-07 17:29
Smacznego Arkadiuszu!!! Koniecznie napisz co będzie następne. Czekam na zdjęcia, bo zdolny z Ciebie Kucharz👨‍🍳
Arkadiusz
2018-02-07 18:03
Dziękuję 😍. Nie omieszkam napisać.💐
-- Ania z AniaGotuje.pl Super. Pozdrawiam ciepło 🙂
Agnieszka
2018-02-09 07:38
A jeśli nie mam pikarnika z termoobiegiem :( też mi wyjdzie ? mmmmm pychota
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-02-09 09:35
W przepisie podałam temperatury pod grzanie góra/dół (bez termoobiegu) 🙂
Ania
2018-02-10 11:36
Pani Aniu żeby zrobić sernik w brytfannie a nie w tortownicy jakiej musi być wielkości żeby proporcje się zgadzaly?
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-02-10 16:02
Aby upiec prosty sernik z wiaderka, powinnaś Aniu użyć blaszki min. 20/30 cm z wysokim rantem.🙂
Ciasta z tradycjami
2018-02-18 09:24
Fajny i bardzo prosty sernik :) jeden z moich ulubionych przepisów :)
Justyna
2018-02-27 08:42
Bardzo fajny i szybki przepis. Sernik wyszedł bardzo smaczny. 😊 W moim piekarniku musiałam piec 20 minut dłużej żeby się zarumienił.
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-02-27 08:59
Jestem pod wrażeniem Justyno! Twój sernik jest śliczny👍❤️
Ela
2018-02-28 16:58
Moj pieknie rosl....ladnie sie zarumienil ale wydaje mi sie ze cos nie tak wyszlo ...chyba ser cos nie taki ...maz stwierdzil ze dobry ale ja mam troche inne zdanie .. ...a mam pytanie takie Pani Aniu wszystkie skladniki wrzucamy razem tak i mieszamy ? Maslo stopione ma byc zimne czy cieple ? pozdrawiam😍
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-02-28 17:35
Elu, sernik wygląda bardzo dobrze👏️ Tak, wszystko mieszasz w jednej misce. Masło daję schłodzone.
Kasia
2018-03-04 10:16
Aniu czy ten przepisl wyszedlby z maki kokosowej? Moje dziecko tylko taka moze jesc.
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-04 11:53
Oczywiście Kasiu.. używaj tych mąk nieodtłuszczonych. Są mniej przetwarzane.
krysia
2018-03-04 13:05
Pani Aniu czy można dodać do sernika rodzynki / ponieważ bardzo lubię/ . Pozdrawiam
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-04 14:34
Tak Krysiu, drobne rodzynki pasują do tego prostego sernika.
Kasia
2018-03-09 20:21
No tak mi Aniu apetytu zrobiłaś, że kto wie, może trzeba będzie upiec 😊
A te 4 jajka, to wystarczy? Ja mam też fajny przepis, ale potrzeba aż 10 jaj🙁
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-10 11:01
Starczę 4 jajka 👍❤️
Kasia
2018-03-13 21:53
Dziękuję, jest pierwszy na liście do wypróbowania 🙂
Aga k.
2018-03-10 17:10
Dzis wypróbowałam przepis. Pychotka 👌👏️
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-10 18:12
Agnieszko... sernik wygląda wyjątkowo pysznie! Brawo 👏️👏️
Aga K.
2018-03-11 14:50
Po 22 można było już tylko okruszki z blachy wyjadać 🤣 Wszystkim domownikom baaardzo smakował 👌😋🍰
Agata Nowakowska
2018-03-10 18:19
Aniu! Dzięki Tobie upiekłam pierwszy w życiu sernik.😍
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-10 18:20
Agatko... To niesamowite, że wybrałaś akurat mój przepis na sernik. Ten sernik jest bardzo prosty do zrobienia i wychodzi super smaczny. Cieszę się, że do mnie trafiłaś!🌼🌼
Ewa
2018-03-11 08:42
Aniu ja również zrobIłam tylko na spód dałam biszkopty .Jest naprawdę bardzo dobry .Miał być do niedzielnej kawki ale w sobotę zniknął cały. Ewa
zdjecie uzytkownika
-- Ania z AniaGotuje.pl Brawo Ewo!! Super wygląda 👍❤️
Yoan.m
2018-03-11 13:06
Aniu sernik wspaniały !!! Pierwszy raz mi nie klapnął :) dziękuję !!!
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-11 16:19
Właśnie widzę!!! Sernik równy jak stół! Gratulacje👏️👏️
Dagmara Tomaszek
2018-03-13 08:49
Niestety nasz sernik nie doczekał etapu chłodzenia 😂 może następnym razem hihi
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-13 09:41
Ha ha!!! Zostało troszkę ponad połowę ❤️ Piękny sernik!
Mariola Chałas
2018-03-13 11:42
Prosty przepis, łatwe wykonanie - wspaniały serniczek 😊
Nie wiem czy wyszedł tak jak powinien, bo ja w wypiekach dopiero raczkuję no i piekarnik jeszcze "rozgryzam" ale ten serniczek bardzo smakował więc następny wypiek również wybiorę z Pani propozycji.
Dziękuję bardzo za przepis, smacznie pozdrawiam i życzę dalszych pysznych inspiracji 💐
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-13 14:33
Mariolu, sernik wygląda idealnie. Jest równiutki i pięknie wypieczony. Możesz być z siebie dumna! 👏️
Monika
2018-03-13 19:39
Witam Pani Aniu do jakich temperatur stosować się gdy ma się kuchenkę z termoobiegiem proszę podpowiedzieć konto będzie moja pierwsza i mam nadzieję udana próba wypieku serniczki 😊pozdrawiam
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-13 20:15
Droga Moniko.. ustawiaj wtedy o 10 stopni mniej niż w przypadku pieczenia z trybem góra/dół. Życzę Ci powodzenia 🌼
Patrycja
2018-03-15 16:16
Sernik wyszedł przepyszny. Na pewno będę go robić częściej. Jedyny sernik który piekłam to sernik z rosą który zawsze wychodzi ten będzie drugi.👍😉😊
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-15 17:59
Miło czytać Patrycjo. Ten prosty sernik bez spodu jest jednym z moich sernikowych ulubieńców👍
Monika
2018-03-17 09:05
Serniczek upieczony ale chyba poszło cos nie tak 🤔jest pyszny ale się rozpada nie mam pojęcia dlaczego taki prosty przepis i mi nie wyszło ale spróbuję następnym razem.pozdrawiam
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-17 11:23
Nie wiem czemu się kruszy.. Czy ser był zmielony na gładko?
Monika
2018-03-17 14:43
Tak kupiłam w wiaderku ale dodałam 3 jajka zamiast 4 nie mam pojęcia dlaczego ale chyba z pośpiechu wiec może dlatego się rozwala.No nic następny wyjdzie lepszy 😘😘
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-17 16:54
Najważniejsze, to nie poddawać się i próbować dalej. Tym bardziej, że napisałaś iż serniczek smakuj cudnie 🙂
Ulala
2018-03-17 15:28
Mój czas pieczenia właśnie się kończy, a sernik wygląda tak. Co mam dalej robić przytrzymać go jeszcze z 20 minut? Jest mi potrzebny na 17. Pomożecie!?? :O
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-17 16:58
A jakiej wielkości jest tortownica? Wydaje się mniejsza niż 24 cm? Przydałoby się potrzymać go jeszcze trochę a potem zostawić w piecu na 20 minut przy zamkniętych drzwiczkach.
Aga K.
2018-03-17 20:44
Robiłam w zeszłym tygodniu, a i wldzis znowu u nas zagościł 😄🍰
Ostatnio jak i teraz trzymałam w piekarniku ok.20min dłużej , żeby się zarumienił.
I zamiast dać całe jajka do masy dałam żółtka, a później ubitą pianę z białek 😃🍰🔪👌

Uwielbiam ten sernik 😍
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-18 09:44
❤️Piękny sernik Agnieszko! Takie proste ciasto i tyle radości.. też bardzo go lubię 💐
Anna
2018-03-18 15:32
P.Aniu czy boki tortownicy wysmarować margaryną ? Bo będę go teraz robić 🙂
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-18 18:44
Możesz to zrobić, jednak nie ma takiej konieczności. Ja nie smaruję niczym boków 👍
Anna. P
2018-03-30 09:39
Zrobiłam wyszedł pyszny 🙂 lecz musiałam go 20min podtrzymać dłużej by się pięknie zarumienil 😍
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-30 10:50
Cudowna wiadomość Aniu!!😀🌼
Kamila
2018-03-20 20:23
Hej,
W tortownicy 26,5 cm powinien wyjść na tych samych proporcjach, co najwyżej nieco niższy?
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-21 09:25
U mnie byłą użyta tortownica o średnicy 24 cm, więc jeśli do upieczenia sernika użyjesz tortownicy o średnicy 26 cm to sernik będzie sporo niższy. Wówczas należy go piec o 10-15 minut krócej. Możesz też zwiększyć ilość składników o połowę.
Agnieszka
2018-03-26 14:53
Sernik pychotka❤️🍰❤️.
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-26 15:11
Jakie klimatyczne zdjęcie.. sernik wygląda pysznie!👍
Agnieszka
2018-03-29 08:59
Pani Aniu maslo ma być rozpuszczone w rondelku czy miękkie w temp.pokojowej? Proszę o odp. Pyta blondynka 😁
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-29 10:24
Takie roztopione i płynne Agnieszko. . . tylko nie za gorące 😀
Paula
2018-03-29 11:59
Witam a można zrobić z połowy składników? W małej prostokątnej blaszce?czy to zły pomysl. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam🙂
Reklama
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-29 16:35
Oczywiście, że można 🙂
Anita
2018-03-29 15:06
Cześć, robił ktoś ten serniczek z brzoskiwniami ??
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-29 16:39
Anito, kilka Pań na Facebooku pokazało mi mój sernik z dodatkiem brzoskwiń z puszki.. Wyszło super, więc polecam!
Kasiek
2018-03-29 18:50
Hejka . Właśnie mi pięknie ciasto sie piecze . Obawiam sie tylko jednej rzeczy .... dałam gorące masło ... tak szybko chciałam ciasto zrobic ze nie doczytałam ze nie daje się ciepłego ... :(
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-30 09:25
I jak wyszło Kasiu? Jeśli masło wmieszałaś szybko i dynamicznie to jest szansa, że ciasto się uda.
Anna. P
2018-03-30 09:40
A jak zrobić ten sernik z brzoskwiniami, kiedy je się dodaje? 🍰🙂
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-30 10:48
Jeśli chcesz do sernika bez spodu z tego przepisu dodać kawałki brzoskwiń z puszki, to zrób to po wlaniu masy serowej do formy. Wówczas wyłóż kawałki brzoskwiń po całej powierzchni sernika.
Małgorzata
2018-03-30 09:58
Super przepis.Mega prosty i co najwazniejsze " wszystko na raz " wrzucilam (bez rozdzielania jaj , przewazania , ubijania) Sernik wyszedł baaardzo dobry (az za , bo połowa zniknęła na cieplo ) .Jego "bladość pokryla starta gorzka czekolada i cukier puder. Dzięki za błyskawiczny przepis i mało mycia 😜 po mieszaniach.
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-30 10:49
Wspaniałe wygląda twój sernik!!! Jest idealny Małgosiu ❤️❤️
Agnieszka
2018-03-30 10:02
Wyszedł mi 👌
PANI ANIU DZIĘKUJĘ ❤️
Jest Pani SUPER 😀
zdjecie uzytkownika
Agnieszka
2018-03-30 10:09
Aha dałam ciepłe masło i piekłam w blaszce 26cm łącznie 90minut.
Dziś rano wstaję i tylko 1/4 sernika w lodówce 😂 Trzeba pędzić po kolejne wiaderko sera 😂
-- Ania z AniaGotuje.pl 🌼😀😀
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-30 10:49
Dziękuję bardzo Agnieszko ❤️
Ewa
2018-03-30 12:25
O właśnie taki piekę ale bez masła a ze śmietanką zawsze jest genialny!!! A zaraz się biorę za pieczeń rzymską z jajem, bo narobiłaś smaka ostatnio!!
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-30 17:05
A bardzo proszę. To mój ulubiony przepis na pieczeń rzymską z jajkiem 😍🌼
Marta
2018-03-30 14:36
Czy wasz sernik też ma nieco glutowata konsystencję ? :/
Kasia
2018-03-30 17:27
Witam, zabieram się za pieczenie sernik, czy ser w wiaderko może być z lodówki czy raczej temp pokojowa? Co jest najważniejsze, żeby nie opadł i żeby ciasto nie było zbyt luźne po upieczeniu?bardzo zależy mi, żeby mi wyszedł
🙂
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-31 10:22
Bardzo ważne jest, by wszystkie składniki miały temperaturę pomieszczenia. Niezwykle istotny jest też powolny spadek temperatury podczas wyłączania piekarnika. Sernika nie powinno się za szybko wyjmować.
Martyna
2018-03-30 18:17
Pani Aniu czy mogę zastąpiac makeę ziemniaczna zwyklą mąka pszenna? Nie posiadam w domu takiej mąki a do sklepu daleko.
Pozdrawiam, życzę wesołych świąt
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-31 10:22
W ostateczności tak. A masz może budyń w proszku? Też będzie dobry 👍
Edyta
2018-03-31 11:21
Faktycznie prosty jak deska, nie opadł 😄 bardzo dobry w smaku i wilgotny👌👌👌suuuuper przepis najłatwiejszy sernik ever ❤️
zdjecie uzytkownika
-- Ania z AniaGotuje.pl ❤️👌
Karolina
2018-03-31 12:20
Edyta doczeka świat? Bo wygląda super👏️
Karolina
2018-03-31 12:19
Aniu zrobiłam z podwójnej porcji na dużą blachę, dodalam jeszcze budyń waniliowy, efekt super!!! Na koniec polałam czekoladą i posypałam płatkami kokosowymi, polecam👌👍🍰❤️❤️❤️🍰🍰
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-03-31 15:32
Karolino.. z samego opisu bym zjadła😀😍.. A gdzie zdjęcie tego cudnego sernika?
Joanna T-ka
2018-03-31 15:46
Sernik bez spodu z sera z wiaderka wg Twojego przepisu Aniu. Pyszny
zdjecie uzytkownika
-- Ania z AniaGotuje.pl Brawo Asiu😍
Ela
2018-03-31 17:33
Jest pyszny, mój pierwszy sernik z polewą czekoladową i kokosem. Mniam. Dziękuję za przepis, dodaje stronkę do ulubionych 😍
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-04-01 16:07
Bardzo mi miło Elu.. smacznego serniczka!
Ania
2018-03-31 22:47
Pomocy, nigdy mi sie sernik nie udal. Próbuję zaraz ten przepis, ale jest napisane mąka ziemniaczana, a ja mam skrobie ziemniaczana, czy to jest to samo, czy nie bardzo moge dodac? Jeny, co mam zrobic, proszę o pomoc, mimo późnej godziny. Pozdrawiam Ania
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-04-01 16:15
Pewnie już za późno na odpowiedź, ale mąka ziemniaczana oraz skrobia ziemniaczana to to samo. Bardzo często jeśli nie mamy w domu mąki ziemniaczanej - sięgamy po budyń bez cukru 🙂
Kasia
2018-04-01 15:06
Coś wspaniałego!Chciałbym się pochwalić pierwszym sernikiem w moim życiu,zawsze bałam się upiec sernik bo słyszałam,że opada,że trzeba go piec w kąpieli wodnej itp...no nie..to nie dla mnie... ja jestem niecierpliwa a do tego w szale świątecznych przygotowań...po prostu brakuje mi czasu no i trafiłam na Pani stronę i ten wspaniały przepis.Jest przepyszny,moja mama nie wierzyła ze z 4 jajek wyjdzie sernik no bo przecież sernik musi mieć dużo jejek 😀 o nie!jest to bzdura...sernik z 4 jajek jest to sernik najlepszy jaki do tej pory jadłam 😍dodam,że nigdy nie lubiłam serników bo były suche,mdłe itp a ten jest IDEALNY!Musiałam go tylko dłuzej trzymać żeby właśnie dostał ,,rumieńców,,jest wilgotny,idealnie słodki po prostu cudny!Zapisuje i będę go robić na kazdą okazję.Dziękuję z całego serca i życzę cudownych Świąt❤️🌼
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-04-01 16:02
Droga Kasiu, z wielką przyjemnością czytałam twój komentarz. Sernik zrobiłaś przepiękny!! Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Mamy 😍❤️
Magda Środoń
2018-04-01 16:33
Właśnie wyjęłam z piekarnika! Mam nadzieję że smakuje tak dobrze jak wygląda! Jutro test.. 😀
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-04-01 16:45
Sernik wygląda świetnie! Na pewno pyszny 💐
Qq
2018-04-01 19:51
Czy silikonowa forma mogła mieć wpływ na wyrośnięcie sernika?;) Jest pyszny, ale skubany strasznie opadł;]
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-04-03 10:32
Nie, foremka nie powinna w żaden sposób zaszkodzić sernikowi. Tutaj tylko za szybka zmiana temperatury.
Patrycja
2018-04-03 15:08
Dzoen dobry. :). Masełko rozumiem, ze ma byc rozpuszczone w rondelku i dodane zimne do reszty składników?
-- Ania z AniaGotuje.pl Zgadza się🙂
Monika
2018-04-03 19:07
Pani Aniu, czy masło mogę zastąpić margaryną?....
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-04-04 10:06
Wolałabym nie.. sernik z masłem będzie smaczniejszy.
Asia
2018-04-05 10:47
W piekarniku gazowym jak dlugo mam piec?
Asia
2018-04-05 23:07
Piekłam 2 godz i 10 min. Bałam się ze krócej to nie nie dopiecze, bo mialam ostatnio kilka takich wypadków z innym ciastem. Wydaje się że w tym przypadku wyszło.😂
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-04-06 09:31
Przy średniej mocy palnika powinno być podobnie, jednak dużo zależy od wielości komory pieca. Musi Pani obserwować sernik, by nie spiekał się i w razie potrzeby zmniejszyć moc.
Monia
2018-04-10 08:52
Tez dziś robie ten sernik ale z brzoskwiniami na wierzchu . Po zmniejszeniu temperatury do 150 lekko siadł. Zobaczymy co wyjdzie. Robie w blaszce 26 cm wiec i tak będzie trochę niższy.
zdjecie uzytkownika
Monia
2018-04-10 10:42
Coś tam wyszło
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-04-10 19:56
Piękny sernik Moniko👌
BeataKa
2018-04-10 21:31
Zrobiłam ten sernik i wyszedł naprawdę bardzo smaczny, polecam! Zamiast olejku dodałam cukier wanilinowy. No i zrobiłam minimalny spód ze 100 g herbatników (Petit beurre'ów) i 50 g masła (kupiłam kostkę 250 g i wykorzystałam pozostałe 50 g), co dodatkowo podbiło smak serniczka. Polecam studzenie serników w nieotwieranym piekarniku maksymalnie długo (np. 2 h), i przechłodzenie w lodówce jak to podano w przepisie, naprawdę poprawia smak i konsystencję.
P.S. nie planowałam zamieszczania zdjęcia, więc wklejam takie robocze, wysłane zaraz po upieczeniu zaciekawionej koleżance. :)
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-04-11 10:31
Piękny sernik Beatko. Dziękuję Ci bardzo, że napisałaś o swoich modyfikacjach. Inni Czytelnicy korzystają często z takich rad. 👍
Ania
2018-04-17 20:48
Ja będę robić ten serniczek drugi raz🙂. Nie zamieszczam zdjęć z pierwszego pieczenia gdyż już go nie ma, a poza tym nie zamierzałam się udzielać 🙂 ale ja jajka i cukier ubiłam na puszystą pianę i twierdzę, że sernik był jeszcze bardziej puszysty i ładniej wyrósł, poza tym dodałam rodzynki. Oczywiście można dodawać różne dodatki z umiarem👌 Polecam ten przepis w 100% jest bardzo szybki i nie ma opcji aby nie wyszedł 😍 Pozdrawiam swoją imienniczkę...🌼👍
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-04-18 08:10
Super Aniu! ach.. szkoda, że nie uwieczniłaś takiego cudnego sernika na zdjęciu 😍Dziękuję, że napisałaś i ściskam Cię mocno!
Asia
2018-04-19 09:15
witam,
Robiłam ten sernik 2 razy. Za każdym razem dodałam spód (1. z pokruszonych herbatników wymieszanych z masłem, 2. zrobiłam kruche ciasto z kakao). Za drugim razem dodałam trochę pokrojonych moreli i żurawinę. Zawsze stosuję się do czasu pieczenia i temperatury ale sernik i tak mi mocno opada. W smaku jest dobry ale raczej ścisły. Będę jeszcze próbować...
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-04-19 11:24
Asiu, a upiecz go w takiej wersji całkowicie podstawowej teraz 🙂
RENE
2018-04-22 14:34
Pani Aniu... chciala bym zrobic taki sernik ale na kruchym ciescie.... Moge ciasto zrobic takie jak do sernika z brzoskwiniami? nie spali mi sie? :)
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-04-22 17:38
Myślę, że możesz śmiało spróbować i będzie super.
Renata
2018-04-22 21:40
Mój pierwszy..ale na pewno nie ostatni😉
zdjecie uzytkownika
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2018-04-23 11:10
Pierwszy setnik pieczony a wygląda zjawiskowo!👏️
Jola
2018-04-23 17:10
Mam i ja :)🍰👍
zdjecie uzytkownika
-- Ania z AniaGotuje.pl Piękny sernik 🙂
Reklama

Puszysty sernik bez spodu

Mój ulubiony sernik bez spodu, który zawsze się udaje. Jest to tani i szybki sernik pieczony. Nie wiem, czy znam prostszy przepis na tak pyszny sernik. Obecnie na rynku jest bardzo dużo dobrej jakości serów twarogowych z wiaderka. Dlatego też przepis na sernik z wiaderka zrobił się bardzo popularny.

Sernik z wiaderka bez spodu

Piekąc ten sernik stopniowo zmniejszam temperaturę w piekarniku. Dzięki temu sernik jest puszysty i kremowo maślany. Taki puszysty sernik z wiaderka najlepiej smakuje na 1-2 dni po upieczeniu. Gorąco polecam również mój przepis na sernik pieczony bez spodu z nutą pomarańczy, czyli najprostszy sernik na świecie. Zachęcam też do przejrzenia innych przepisów na proste serniki