Wrap meksykański z wołowiną

Wrap meksykański z wołowiną

Danie w meksykańskim klimacie :-)
Tortilla lub jak wolicie, wrap z mięsem wołowym, fasolą i czosnkiem.. pysznie!

Czas przygotowywania: 25 minut
Ilość porcji: 8

Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 8

Składniki:

Mięso mielone wymieszaj z przyprawami oraz czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Cebulę posiekaj i podsmażaj kilka minut na patelni z oliwą.

Dodaj mięso mielone i podsmażaj całość mieszając. Po pięciu minutach dodaj fasolę oraz posiekane, obrane pomidory. Wymieszaj całość i zostaw na małej mocy palnika do pięciu minut. 

Nakładaj porcje na placki z tortilli. Placki możesz wcześniej podpiec z obu stron na suchej patelni.

Wrap meksykański z wołowiną, 1

Tortilla świetnie smakuje z dodatkiem świeżej kolendry. Możesz również dodać jogurt naturalny. Jeśli lubisz dania z wołowiną, to pieczeń wołowa powinna Ci posmakować. 

Smacznego!

Średnia 4.6 / 5 (17 głosów) Oceń!
Drukuj Przepis
Zapisz Przepis
Dodaj Notatkę
Dodaj Komentarz
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl
p.s. Nie zapomnij zrobić zdjęcia gotowej potrawy i dodać go w komentarzu pod przepisem 📷