Wrap meksykański z wołowiną

Wrap meksykański z wołowiną

Danie w meksykańskim klimacie :-)
Tortilla lub jak wolicie, wrap z mięsem wołowym, fasolą i czosnkiem.. pysznie!

Czas przygotowywania: 25 minut
Ilość porcji: 8

Składniki:
• 500 g mielonej wołowiny
• 400 g pomidorów bez skórki
• 200 g czerwonej fasoli z puszki
• 1 czerwona cebula
• 3 ząbki czosnku
• 5 łyżek oliwy z oliwek
• przyprawy: po łyżeczce imbiru, pieprzu, soli, chilli

• 8 gotowych placków tortilli o średnicy 20 cm lub własne z przepisu na domowe tortille pszenne

Mięso mielone wymieszaj z przyprawami oraz czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Cebulę posiekaj i podsmażaj kilka minut na patelni z oliwą.

Dodaj mięso mielone i podsmażaj całość mieszając. Po pięciu minutach dodaj fasolę oraz posiekane, obrane pomidory. Wymieszaj całość i zostaw na małej mocy palnika do pięciu minut. 

Nakładaj porcje na placki z tortilli. Placki możesz wcześniej podpiec z obu stron na suchej patelni.

wrap-meksykanski-z-wolowina-1

Tortilla świetnie smakuje z dodatkiem świeżej kolendry. Możesz również dodać jogurt naturalny :-)

Smacznego!

Średnia 5.0 / 5 (3 głosów) Oceń!
Nie zapomnij zrobić zdjęcia gotowej potrawy i dodać go w komentarzu pod przepisem
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl

Komentarze

Home Syndrome
2016-08-01 17:21
Wygląda obłędnie. Aż zgłodniałam :) Wykorzystam przepis na jutrzejszy lunch.
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2016-08-01 18:30
Świetnie.. smacznego :-)
Dominika
2016-08-01 21:29
Musze się wreszcie polubić z tortilla. Uwazasz, ze dla zabieganych to dobra alternatywa obiadowa? :-)
Ania z AniaGotuje.pl
Ania
2016-08-02 09:54
Oczywiście Dominiko. Do cienkiego placka możesz dodać całą masę przygotowanych wcześniej i pokrojonych warzyw. Warto mieć takie składniki w szklanych miseczkach oraz np. kurczaka w kawałkach. Obiad gotowy jest wówczas w kilka minut ;-)