Wrap meksykański z wołowiną

Wrap meksykański z wołowiną

Danie w meksykańskim klimacie :-)
Tortilla lub jak wolicie, wrap z mięsem wołowym, fasolą i czosnkiem.. pysznie!

Czas przygotowywania: 25 minut
Ilość porcji: 8

Reklama

Czas przygotowania: 25 minut
Ilość porcji: 8

Składniki:

Mięso mielone wymieszaj z przyprawami oraz czosnkiem wyciśniętym przez praskę. Cebulę posiekaj i podsmażaj kilka minut na patelni z oliwą.

Dodaj mięso mielone i podsmażaj całość mieszając. Po pięciu minutach dodaj fasolę oraz posiekane, obrane pomidory. Wymieszaj całość i zostaw na małej mocy palnika do pięciu minut. 

Nakładaj porcje na placki z tortilli. Placki możesz wcześniej podpiec z obu stron na suchej patelni.

Wrap meksykański z wołowiną, 1

Tortilla świetnie smakuje z dodatkiem świeżej kolendry. Możesz również dodać jogurt naturalny :-)

Smacznego!

Średnia 4.9 / 5 (8 głosów) Oceń!
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl
p.s. Nie zapomnij zrobić zdjęcia gotowej potrawy i dodać go w komentarzu pod przepisem 📷

Link do przepisu: https://aniagotuje.pl/go/12749

Komentarze

2016-08-01 17:21
Wygląda obłędnie. Aż zgłodniałam :) Wykorzystam przepis na jutrzejszy lunch.
Ania z AniaGotuje.pl
2016-08-01 18:30
Świetnie.. smacznego :-)
2016-08-01 21:29
Musze się wreszcie polubić z tortilla. Uwazasz, ze dla zabieganych to dobra alternatywa obiadowa? :-)
Reklama
Ania z AniaGotuje.pl
2016-08-02 09:54
Oczywiście Dominiko. Do cienkiego placka możesz dodać całą masę przygotowanych wcześniej i pokrojonych warzyw. Warto mieć takie składniki w szklanych miseczkach oraz np. kurczaka w kawałkach. Obiad gotowy jest wówczas w kilka minut ;-)
2018-05-10 12:33
👌👌👌👌👌❤️❤️❤️dziekuje za przepis
-- Ania z AniaGotuje.pl Bardzo proszę🙂