Sałatka z twarogu i awokado

Sałatka z twarogu i awokado

Średnia 0.0 / 5 (0 głosów)     Oceń!

Prosty przepis na sałatkę z awokado i białego sera. Idealne połączenie smaków
i faktur każdego ze składników.

Gorąco zachęcam do spróbowania!

Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4

Składniki:
  • 400 g białego sera - tłusty lub półtłusty
  • 1 duże i dojrzałe awokado
  • 1 czerwona cebula
  • sok z jednej cytryny
  • mały pęczek szczypiorku
  • 3-4 łyżki oliwy lub innego oleju roślinnego
  • szczypta soli i pieprzu

Przygotuj talerze.
Twaróg pokrusz dłońmi na mniejsze kawałki.

Awokado umyj, przetnij na pół do natknięcia się na pestkę, tak by powstały dwie "łódki". Usuń pestkę. Zdejmuj skórę (jeśli awokado jest idealnie dojrzałe skóra schodzi całymi płatami). Mniej dojrzałą sztukę należy cienko obrać. Miąższ pokrój w kostkę nie miejszą niż 1 cm.

Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Szczypior poszatkój drodno. Wszystkie skłądniki dziel po równo i układaj na talerzach, jedno na drugim.
Na koniec całość polej sokiem z cytryny oraz oliwą. Talerze opórsz świeżo mielonym pieprzem i solą.

salatka-z-twarogu-i-awokado-1

Smacznego :-)

Magda
2017-05-24 13:25
Biały ser i awokado? To musi być ciekawe połączenie. Spróbuje
Ania
2017-05-27 16:33
Zachęcam