Łosoś w sosie pomidorowym
Fantastyczny, prosty i pyszny obiad dla całej Rodziny. Zapach pomidorów i ziół każdego przyciągnie do kuchni. Najlepszy przepis na łosoś w sosie pomidorowym.
Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 50 minut
Liczba porcji: 6
Dieta: bezglutenowa
Składniki
- 1 kg filetu z łososia bez skóry
- garść świeżego oregano lub łyżka suszonego
- po łyżeczce soli i pieprzu
- 3 łyżki oliwy
- szklanka przetartych pomidorów lub 3 pomidory obrane ze skóry
- pęczek szczypiorku
Filety umyj, zdejmij skórę i osusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj przyprawami wymieszanymi z oliwą.
Łosoś w sosie pomidorowym.
Na dno naczynia żaroodpornego wylej lub wyłóż pokrojone drobno pomidory. Wyłóż filety. Naczynie wstaw pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 20 minutach zdejmij przykrywkę i piecz kolejnych 30 minut.
Rybę polecam jeść samą lub z ryżem.
Sprawdź również mój przepis na najlepszy łosoś smażony. Polecam Ci również moje przepisy: pstrąg z piekarnika i ryba po grecku. Oba łatwe w przygotowaniu i pyszne.
Smacznego!