Racuchy na maślance

Racuchy na maślance

Racuchy na maślance są puszyste i pyszne! Zaskoczyły mnie prostotą wykonania i niezwykłym smakiem. Jestem zachwycona tym przepisem i każdego gorąco zachęcam do zrobienia tych magicznych placków. Warto!

- bez miksera
- proste i tanie składniki
- bez drożdży
- super puszyste
- nie opadają
- smakują jak pączki

Czytaj dalej: Racuchy na maślance
Ciasto czekoladowe

Ciasto czekoladowe

Wilgotne, proste i niezwykle pyszne ciasto czekoladowe z czekolady gorzkiej i kakao. To najlepszy, perfekcyjny przepis na ciasto czekoladowe z gęstą polewą. Możesz je przełożyć kremem i podać nawet jako tort.

- zawsze wychodzi
- super wyrasta
- niezwykle czekoladowe
- wilgotne i puszyste

Czytaj dalej: Ciasto czekoladowe
Proste ciastka owsiane

Proste ciastka owsiane

Przedstawiam najprostszy przepis na chrupiące ciastka owsiane. Ciasteczka pięknie pachną i są aromatyczne. Gorąco zachęcam do pieczenia, bowiem te ciasteczka owsiane szykuje się błyskawicznie.

Pamiętaj, że takie proste ciastka owsiane możesz też wzbogacić o ulubione bakalie np. orzechy i rodzynki. Polecam również cudowny, wręcz idealny przepis na kruche ciastka maślane z czekoladą!

Czytaj dalej: Proste ciastka owsiane
Szarlotka

Szarlotka

Podstawowy i najprostszy przepis na szarlotkę na kruchym cieście. To bardzo szybka do zrobienia szarlotka, którą polecam każdemu. Poradzą z nią sobie nawet osoby, które rzadziej pieką i gotują. Jest pyszna!

- bez duszenia, czy pieczenia osobno jabłek
- bez podpiekania spodu
- tylko 6 składników

Przepisów na szarlotki jest wiele. Polecam Ci jednak te najciekawsze. Z całą pewnością jest to niezwykła szarlotka tatrzańska oraz coś tradycyjnego, czyli szarlotka z kratką. A do tego polski, tradycyjny, najlepszy jabłecznik na cieście ucieranym z masłem i cynamonową kruszonką.

Czytaj dalej: Szarlotka
Reklama
Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Zapraszam po moje puszyste i pachnące racuchy z jabłkami, które smaży się z ogromną przyjemnością. Uwielbiają je dzieci i dorośli. Takie placki można jeść na śniadanie i na podwieczorek. Są po prostu świetne!

Jeśli lubisz placki z dodatkiem owoców, to bardzo możliwe, że spodobają Cie się również moje placki jogurtowe z gruszkami

Czytaj dalej: Racuchy z jabłkami
Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

Surówka z czerwonej kapusty z majonezem

Sprawdzony przepis na klasyczną surówkę z czerwonej kapusty. Ta surówka jest delikatna i super szybka do zrobienia. Sałatka z czerwonej kapusty to jeden z moich ulubionych, warzywnych dodatków do obiadu.

Wystarczy kilka idealnie dobranych składników, by powstała szybka i pyszna surówka, która pasuje do większości prostych, polskich obiadów. Jeśli macie lub wolicie kapustę białą, to gorąco polecam również mój przepis na prostą surówkę Colesław lub przepis na klasyczną surówkę z białej kapusty

Czytaj dalej: Surówka z czerwonej kapusty z majonezem
Buraczki zasmażane

Buraczki zasmażane

Domowe buraczki zasmażane na ciepło to bardzo tradycyjny i pyszny dodatek do obiadu. Przygotowanie buraczków jest bardzo proste. Zobacz jak krok po kroku przygotować najlepsze buraczki zasmażane z cebulą.

Marchewka z groszkiem oraz kapusta zasmażana to również  jedne z popularniejszych dodatków obiadowych, które podaje się na ciepło.

Czytaj dalej: Buraczki zasmażane
Prosty sernik bez spodu z sera z wiaderka

Prosty sernik bez spodu z sera z wiaderka

Maślany i delikatny... Sernik bez spodu, który zawsze się udaje a do tego przygotujesz go w 10 minut. Uwielbiam jego maślany zapach. Ten przepis na sernik z wiaderka polecam każdemu, kto lubi szybkie wypieki. 

Jeśli zaś szukacie sernika na kruchym spodzie z dodatkiem brzoskwiń, to cudowny jest mój przepis na sernik z brzoskwiniami

Czytaj dalej: Prosty sernik bez spodu z sera z wiaderka
Ciasto murzynek

Ciasto murzynek

Mój najlepszy i sprawdzony przepis na tradycyjnego murzynka. Ten przepis na ciasto murzynek krąży w mojej rodzinie od pokoleń. Do murzynka zawsze dawało się 5 jajek i 5 łyżek kakao oraz pół szklanki wody.

Z biegiem lat zmieniały się tylko proporcje cukru. Kiedyś było to aż 1,5 szklanki. Teraz wystarczy dodać 3/4 szklanki cukru, by murzynek był wystarczająco słodki i czekoladowy. Jeśli lubicie takie wilgotne ciasta czekoladowe, to z pewnością spodoba Wam się też przepis na moje wilgotne ciasto z dżemem, czyli ciasto czekoladowe z konfiturą ze śliwek

Czytaj dalej: Ciasto murzynek
Polewa czekoladowa

Polewa czekoladowa

To najlepsza i najprostsza do zrobienia polewa czekoladowa! Tylko trzy składniki i pięć minut szykowania. Zawsze wychodzi i super smakuje. Polewa idealna na torty, ciasta, babeczki czy też jako masa do tart.

- 3 składniki w tych samych proporcjach
- proste i szybkie wykonanie
- super uniwersalna, gęsta polewa

Czytaj dalej: Polewa czekoladowa