Lazania z polędwiczki i szpinaku

Lazania z polędwiczki i szpinaku

Delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej i klasyczne przełożenie ze świeżego szpinaku. Zdrowo, szybko i smacznie :-)

Reklama

Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Ilość porcji: 4-6

Składniki:
  • 1 duża polędwiczka wieprzowa
  • 500 g liści szpinaku
  • przyprawy do mięsa: szczypta soli, kminku, czosnku, papryki słodkiej, kolendry, pieprzu, tymianku, chilli
  • przyprawy do szpinaku: po pół płaskiej łyżeczki soli cukru i pieprzu
  • łyżka masła klarowanego


Polędwiczkę umyj, osusz ręcznikiem i przekrój wzdłuż na pół. Oba płaty lekko rozbij tłuczkiem i obsyp mieszanką przypraw.

Szpinak umieść na patelni z masłem klarowanym i przyprawami. Mieszaj około 2-3 minut tylko do zemdlenia liści.

Jeden płat mięsa połóż na folii do pieczenia. Wyłóż szpinak (w razie potrzeby odcedź nadmiar płynu). Przykryj drugim płatem mięsa. Całość szczelnie zawiń w filię i piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Podawaj z warzywami, kiełkami, jogurtem naturalnym, ryżem..


Lazania z polędwiczki i szpinaku, 1

Lazania z polędwiczki i szpinaku, 2

Smacznego :-)

Średnia 5.0 / 5 (3 głosów) Oceń!
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl
p.s. Nie zapomnij zrobić zdjęcia gotowej potrawy i dodać go w komentarzu pod przepisem 📷

Link do przepisu: https://aniagotuje.pl/go/11900

Komentarze

2016-04-29 12:22
A ja sobie zamienię polędwiczki na pierś z kurczaczka - o :)
Ania z AniaGotuje.pl
2016-04-29 12:56
Dobrze Matyldo.. możesz wtedy skrócić trochę czas pieczenia :-)
2016-04-29 13:51
Przypomniałaś mi o tym szybkim i smacznym daniu, dawno go nie robiłam, okazja będzie w sobotę. :)
Ania z AniaGotuje.pl
2016-04-29 16:14
To świetnie.. smacznego!
2016-05-01 11:42
Przepięknie się prezentuje! I tyle zielonego zdrowia na talerzu :)
Reklama
Ania z AniaGotuje.pl
2016-05-01 19:04
Dziękuję Asiu..
2016-05-05 13:35
Wygląda niesamowicie!! Chętnie wypróbuję ;) pozdrawiam!
Ania z AniaGotuje.pl
2016-05-05 16:35
Dziękuję i pozdrawiam również :-)
2016-05-17 12:11
to mam pomysł na jedno z dań na trzecie urodziny córki ;) będzie zielono, chociaż po części, a co ;)
Ania z AniaGotuje.pl
2016-05-17 12:18
Super!! Polecam :-)