Ciasteczka makowe
Doskonały przepis na ciasteczka makowe na białkach z rodzynkami. Błyskawiczny przepis do przygotowania w 5 minut. Sprawdź!
Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Liczba porcji: 18-20 sztuk
Dieta: wegetariańska
- pół szklanki maku
- garść rodzynek
- płaska łyżka cukru
- 2 białka jajek
- 2 łyżki mąki pszennej tortowej
Ciastka makowe
Zacznij nagrzewać piekarnik. Ustaw na 170 stopni.
Wszystkie składniki wymieszaj łyżką w misce. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylewaj porcje na placki. Placki rozleją się i będą płaskie.
Blaszkę wstaw do piekarnika i piecz ciasteczka około 15 minut, do zarumienienia brzegów. Jeśli wolisz bardziej chrupiące ciasteczka, możesz zmniejszyć temperaturę i piec je nieco dłużej.


Ciastka są najlepsze od razu po upieczeniu!
Wypróbuj też moje inne przepisy jak ciasteczka z mąki migdałowej, ciastka francuskie czy ciastka z jabłkami.
Smacznego!