Tatar z łososia wędzonego
Super szybki i prosty przepis na tatar z łososia wędzonego w plastrach z ogórkiem i koperkiem. Taka sałatka/pasta to idealna przystawka imprezowa. Mój "tatar" idealnie smakuje na kanapce. W szczególności polecam podać tatar z łososia z ciemnym pieczywem pełnoziarnistym lub z pumperniklem.
Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 4
Dieta: bezglutenowa
- 200 g łososia wędzonego w plastrach
- po małej garści siekanego koperku, pietruszki i szczypiorku
- 2 łyżki soku z cytryny
- ogórek konserwowy
- łyżeczka majonezu
- szczypta soli i pieprzu
Tatar z wędzonego łososia
Plasterki wędzonego łososia umieść na desce do krojenia. Ostrym nożem posiekaj drobno rybę. Kolejno posiekaj również po garści koperku, natki pietruszki oraz cienkiego szczypiorku. Na drobne kawałeczki posiekaj też ogórka.
Wszystko umieść w misce. Wyciśnij dwie łyżki soku z cytryny. Dodaj łyżeczkę majonezu i wymieszaj tatar. Dopiero po wymieszaniu i spróbowaniu dania, zdecyduj ile potrzepujesz dodać soli oraz pieprzu. Ja dałam tylko odrobinę pieprzu i szczyptę soli.

Smacznego :-)