Łódki z cykorii z fetą

Łódki z cykorii z fetą

Przystawka, która idealnie sprawdzi się na przyjęciu, jak i jako dodatek do obiadu, czy na kolację. Szybko się robi, ładnie wygląda i bardzo ciekawie smakuje.
Polecam!

Czas przygotowania: 5 minut
Ilość porcji: 4

Dieta: wegetariańska

Składniki:
  • 1 duża cykoria
  • 200 g twardej fety
  • garść kiełków np. młode listki jarmużu
  • 2 rzodkiewki
  • świeży ogórek
  • pieprz i koperek

Na talerz wyłóż umyte i osuszone młode listki jarmużu. Umyj i pokrój ogórka w cienie plasterki. Ułóż na brzegach talerza.

Odetnij w cykorii końcówkę i zdejmij wszystkie listki. Fetę pokrój na podłużne kawałki i umieść w zagłębieniach cykorii. Łódki układaj obok siebie na talerzu.

Pokrój w plasterki rzodkiewkę, dodaj koperek a całość oprósz pieprzem.


Łódki z cykorii z fetą, 1

Łódki z cykorii z fetą, 2

 

Średnia 5.0 / 5 (6 głosów) Oceń!
Drukuj Przepis
Zapisz Przepis
Dodaj Notatkę
Dodaj Komentarz
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl
p.s. Nie zapomnij zrobić zdjęcia gotowej potrawy i dodać go w komentarzu pod przepisem 📷