Cykoria z fetą
Cykoria z fetą to doskonała przystawka, która idealnie sprawdzi się na przyjęciu, jak i jako dodatek do obiadu czy kolacji. Smacznie, zdrowo i do przygotowania w 5 minut.
Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 4
Dieta: bezglutenowa, wegetariańska
Składniki
- 1 duża cykoria
- 200 g twardej fety
- garść kiełków np. młode listki jarmużu
- 2 rzodkiewki
- świeży ogórek
- pieprz i koperek
Na talerz wyłóż umyte i osuszone młode listki jarmużu. Umyj i pokrój ogórka w cienie plasterki. Ułóż na brzegach talerza.
Odetnij w cykorii końcówkę i zdejmij wszystkie listki. Fetę pokrój na podłużne kawałki i umieść w zagłębieniach cykorii. Łódki układaj obok siebie na talerzu.
Pokrój w plasterki rzodkiewkę, dodaj koperek a całość oprósz pieprzem.
Z przekąsek polecam wypróbuj też przepis na najlepszy tatar. A z przepisów na ciepło będzie smakować Ci pyszna bruschetta. Jak lubisz próbować nowe smaki to przygotuj cebulaki. Czyli delikatne ciasteczka cebulowe. Sprawdź też moje inne przekąski. Jest w czym wybierać :)
Smacznego!