Łódki z cykorii z fetą

Łódki z cykorii z fetą

Przystawka, która idealnie sprawdzi się na przyjęciu, jak i jako dodatek do obiadu, czy na kolację. Szybko się robi, ładnie wygląda i bardzo ciekawie smakuje.
Polecam!

Reklama

Czas przygotowania: 5 minut
Ilość porcji: 4

Dieta: wegetariańska

Składniki:
  • 1 duża cykoria
  • 200 g twardej fety
  • garść kiełków np. młode listki jarmużu
  • 2 rzodkiewki
  • świeży ogórek
  • pieprz i koperek

Na talerz wyłóż umyte i osuszone młode listki jarmużu. Umyj i pokrój ogórka w cienie plasterki. Ułóż na brzegach talerza.

Odetnij w cykorii końcówkę i zdejmij wszystkie listki. Fetę pokrój na podłużne kawałki i umieść w zagłębieniach cykorii. Łódki układaj obok siebie na talerzu.

Pokrój w plasterki rzodkiewkę, dodaj koperek a całość oprósz pieprzem.


Łódki z cykorii z fetą, 1

Łódki z cykorii z fetą, 2

 

Średnia 5.0 / 5 (4 głosów) Oceń!
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl
p.s. Nie zapomnij zrobić zdjęcia gotowej potrawy i dodać go w komentarzu pod przepisem 📷

Link do przepisu: https://aniagotuje.pl/go/11623

Komentarze

2016-04-09 11:17
Rzeczywiście pięknie się prezentują :)
Ania z AniaGotuje.pl
2016-04-09 18:56
Dziękuję.. tak wzywam wiosnę :-)
2016-04-09 18:45
Od czasu kiedy mamy świnki morskie cykoria jest zawsze w mojej lodówce :)
Ania z AniaGotuje.pl
2016-04-09 18:49
Agnieszka.. mam tak samo :-) Od roku dwa świniaki w domu i więcej cykorii do posiłków dla wszystkich :-)
2016-04-09 22:24
Super pomysł, ciekawa jestem smaku :)
Ania z AniaGotuje.pl
2016-04-10 10:19
Dziękuję.. spróbuj przy okazji i daj mi znać co myślisz :-)
Będziemy wypatrywać w sklepie cykorii :)
Reklama
Ania z AniaGotuje.pl
2016-04-10 17:45
:-)
2016-04-11 11:31
wyglądają pięknie ;) chyba muszę takie zrobić, bo fetę uwielbiam, a cykorii nigdy nie jadłam ;(
Ania z AniaGotuje.pl
2016-04-11 11:31
Warto spróbować :-)
2016-04-11 11:44
Pomysłowe przepisy. Gratuluję :D
Ania z AniaGotuje.pl
2016-04-11 12:26
Dziękuję Olu :-)
2016-04-11 13:50
Uwielbiam fetę, a sam przepis prezentuje się pięknie. Muszę to spróbować :)
Ania z AniaGotuje.pl
2016-04-11 14:33
Dziękuję ;)