Cykoria z fetą

Cykoria z fetą

Cykoria z fetą to doskonała przystawka, która idealnie sprawdzi się na przyjęciu, jak i jako dodatek do obiadu czy kolacji. Smacznie, zdrowo i do przygotowania w 5 minut. 

Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 4

Dieta: bezglutenowa, wegetariańska

Składniki:
  • 1 duża cykoria
  • 200 g twardej fety
  • garść kiełków np. młode listki jarmużu
  • 2 rzodkiewki
  • świeży ogórek
  • pieprz i koperek

Na talerz wyłóż umyte i osuszone młode listki jarmużu. Umyj i pokrój ogórka w cienie plasterki. Ułóż na brzegach talerza.

Odetnij w cykorii końcówkę i zdejmij wszystkie listki. Fetę pokrój na podłużne kawałki i umieść w zagłębieniach cykorii. Łódki układaj obok siebie na talerzu.

Pokrój w plasterki rzodkiewkę, dodaj koperek a całość oprósz pieprzem.

Cykoria z fetą, 1

Cykoria z fetą, 2

Z przekąsek polecam wypróbuj też przepis na najlepszy tatar. A z przepisów na ciepło będzie smakować Ci pyszna bruschetta. Jak lubisz próbować nowe smaki to przygotuj cebulaki. Czyli delikatne ciasteczka cebulowe. Sprawdź też moje inne przekąski. Jest w czym wybierać :)

Smacznego!

Średnia 4.9 / 5 (15 głosów) Oceń!
Drukuj Przepis
Zapisz Przepis
Dodaj Notatkę
Dodaj Komentarz
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl
p.s. Nie zapomnij zrobić zdjęcia gotowej potrawy i dodać go w komentarzu pod przepisem 📷