Budyń bez mleka, z chia i owocami
Świetny przepis na budyń na mleku migdałowym z dodatkiem chia oraz pysznych owoców.
Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 4
Dieta: bezglutenowa, wegetariańska
Budyń
- 300 ml mleka migdałowego
- łyżka miodu
- czubata łyżka mąki ziemniaczanej
- łyżka chia
- łyżka soku z cytryny
Owoce
- Zblendowane mango, maliny, borówki
Do rondelka wlej mleko oraz chila wymieszane z mąką ziemniaczaną. Ustaw średnią moc palnika. Cały czas mieszając łyżką lub rózgą kuchenną doprowadź mleko do wrzenia. Do tego momentu budyń powinien już zgęstnieć.
Zmniejsz moc palnika i ciągle, wolniej już mieszając dodaj sok z cytryny oraz miód. Po chwili wyłącz budyń.
Smacznego :-)
Średnia 4.8 / 5
(131 głosów)
Oceń!