Sortuj: data publikacji popularność
Dieta:
  • bezglutenowa (50)
  • wegańska (14)
  • wegetariańska (47)
Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami to bardzo prosta, pyszna i szybka do zrobienia przekąska, którą przygotujesz na wiele okazji. To przepis, który sprawdzi się nawet na Wielkanoc. 

- przepyszna pasta z suszonym pomidorem
- dokładny opis ze zdjęciami kroków wykonania
- kilka pomysłów i propozycji na zamienniki składników 

Czytaj dalej: Jajka faszerowane suszonymi pomidorami
Jajka faszerowane makrelą

Jajka faszerowane makrelą

Jajka faszerowane makrelą to kolejna, rewelacyjna proporcja na pyszna faszerowane jajka. Przepis sprawdzi się świetnie i na wielkanocnym stole i na każdym przyjęciu. 

- prosta i pyszna pasta z wędzonej makreli
- dokładny opis ze zdjęciami kroków wykonania
- kilka pomysłów i propozycji na zamienniki składników 

Czytaj dalej: Jajka faszerowane makrelą
Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu

Domowe chipsy z jarmużu to niezwykle prosta i super pyszna przekąska na każdą okazję. Zapraszam po mój ulubiony sprawdzony przepis. Można je zajadać jak każde inne chipsy. 

- szybko, pysznie i bardzo chrupiąco
- można je podać do zupy krem i innych dań
- jeden z ciekawszych pomysłów na użycie jarmużu

Czytaj dalej: Chipsy z jarmużu
Przekąski z ciasta francuskiego

Przekąski z ciasta francuskiego

Przekąski z ciasta francuskiego w wersji na słono, to mój must have na każdej imprezie. Zapraszam po zbiór najpopularniejszych przepisów z użyciem ciasta francuskiego.

- szybkie, proste i pyszne przystawki
- mogą być podawane nawet po przestudzeniu
- idealne również z użyciem gotowego ciasta ze sklepu

Czytaj dalej: Przekąski z ciasta francuskiego
Deska serów

Deska serów

Deska serów, wędlin i innych pyszności, to rewelacyjny pomysł na najlepszy zestaw przystawek, który sprawdzi się na każdej imprezie. Zapraszam po garść inspiracji i porad. 

- ciekawostki kulinarne 
- bogata lista jadalnych dodatków 
- inspiracje dotyczące estetycznego podania

Czytaj dalej: Deska serów
Reklama
Ciasto francuskie z pieczarkami

Ciasto francuskie z pieczarkami

Ciasto francuskie z pieczarkami to przekąska błyskawiczna do zrobienia, a do tego super pyszna i niezwykle uniwersalna. Przepis sprawdzi się i na Święta i na różne przyjęcia. 

- do podania na ciepło i na zimno
- można je przygotować w formie pasztecików
- świetne na Wigilię, na różne imprezy i Sylwestra

Czytaj dalej: Ciasto francuskie z pieczarkami
Schab w galarecie

Schab w galarecie

Schab w galarecie, to bardzo ciekawa propozycja na pyszne podanie upieczonego wcześniej schabu środkowego. Zapraszam po mój ulubiony przepis oraz po garść porad.

- można użyć schabu pieczonego ze śliwkami lub z morelami
- w treści przepisu kilka propozycji na dekoracje do galarety
- prosty i sprawdzony sposób na idealną galaretkę

Czytaj dalej: Schab w galarecie
Jajka po benedyktyńsku

Jajka po benedyktyńsku

Jajka po benedyktyńsku to pyszny pomysł na bardzo sycące i niezwykle pięknie prezentujące się śniadanie. Zapraszam po mój ulubiony i sprawdzony przepis dla całej rodziny. 

- prosty sposób na sos holenderski
- bardzo szczegółowy opis wykonania
- świetny pomysł na wykwintne śniadanie

Czytaj dalej: Jajka po benedyktyńsku
Frytki z dyni

Frytki z dyni

Chrupiące frytki z dyni to pomysł na pyszną i bardzo prostą przekąskę. To przepis, który sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje oraz na przyjęcia. 

- kilka pomysłów na pyszne podanie frytek
- najlepsze wychodzą z dyni Hokkaido lub Piżmowej
- można sięgnąć po gotowe mieszanki ulubionych przypraw

Czytaj dalej: Frytki z dyni
Panini

Panini

Panini to pyszne, włoskie kanapki szykowane na bazie ciabatty żytniej lub pszennej i podawane na ciepło. Przepis jest bardzo prosty, zaś przekąska pachnąca i bardzo sycąca.

- kilka propozycji na różne dodatki
- świetne jako przekąska, ale i danie główne
- bardzo dokładny opis wykonania i zdjęcia krok po kroku

Czytaj dalej: Panini
Reklama