Sortuj: data publikacji popularność
Ciastka francuskie z serem i z szynką

Ciastka francuskie z serem i z szynką

Prosty przepis na ciastka lub jak wolisz spiralki z ciasta francuskiego z szynką i serem. Przekąska idealna na imprezy, sylwestra.. na co dzień. Paszteciki z ciasta francuskiego przygotujesz w kilka minut.


W wersji na słodko gorąco polecam również czekoladowe spiralki z ciasta francuskiego

Czytaj dalej: Ciastka francuskie z serem i z szynką
Nuggetsy z kurczaka panierowane w nachos

Nuggetsy z kurczaka panierowane w nachos

Super przepis na pyszne nuggetsy z kurczaka panierowane chipsach kukurydzianych. Wybierz swój ulubiony smak chipsów nachos i użyj ich jako panierki. Do zrobienia takich domowych nuggetsów potrzebujesz tylko trzech składników. 

Jeśli zaś wolisz klasyczną wersję, gorąco polecam przepis na domowe nuggetsy z kurczaka

Czytaj dalej: Nuggetsy z kurczaka panierowane w nachos
Domowe frytki z cukinii

Domowe frytki z cukinii

Prosty przepis na pyszne frytki z cukinii pieczone w piekarniku. Chrupiąca panierka i delikatne, rozpływające się w ustach łódki z cukinii. Niesamowicie smaczna przekąska. Gorąco polecam na każdą imprezę.

Czytaj dalej: Domowe frytki z cukinii
Chipsy serowo-czosnkowe z tortilli

Chipsy serowo-czosnkowe z tortilli

Super prosty i szybki przepis na najlepszą przekąskę na imprezę! Najlepsze domowe nachosy z gotowych tortilli o smaku sera i czosnku, które przygotujesz w kilkanaście minut. Są proste i szybkie do zrobienia.

Takie chipsy z placków pszennych, to świetna przekąska do filmy, na imprezę, urodziny, Sylwestra.. Gorąco polecam również mój przepis na roladę szpinakową z łososiem i kremowym serkiem!

Czytaj dalej: Chipsy serowo-czosnkowe z tortilli
Domowe beef jerky - suszona wołowina

Domowe beef jerky - suszona wołowina

Mój sprawdzony przepis na idealną suszoną wołowinę, czyli domowe beef jerky o neutralnym smaku. Lekko słodka, idealnie słona, nie za ostra, czyli taka, która każdemu posmakuje.

Od kupienia wołowiny, do jej zjedzenia mijają około 2 dni, jest to jednak bardzo prosta praca, którą wystarczy podzielić na kilka etapów, z których tylko nabijanie na szaszłyki można nazwać pracochłonnym ;-)

Warto ususzyć samemu wołowinę nie tylko dlatego, że rewelacyjnie smakuje i wiesz z czego jest zrobiona. Beef jerky ze sklepu jest zwyczajnie bardzo, bardzo drogie ...

Czytaj dalej: Domowe beef jerky - suszona wołowina