Sortuj: data publikacji popularność
Zielone szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej

Zielone szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej

Zielone szparagi z piekarnika to pyszne danie, które przygotujesz w pięć minut.. resztę zrobi za Ciebie piekarnik. Tak przygotowanie szparagi polecam miłośnikom szparagów oraz szybkich i wyjątkowych dań.

Gorąco polecam też przepis na szparagi z grilla z szynką parmeńską - rewelacja w sezonie na dania w plenerze. 

Czytaj dalej: Zielone szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej
Jajka przepiórcze faszerowane awokado

Jajka przepiórcze faszerowane awokado

Mam dla Was dietetyczną wersję jajek faszerowanych. Żółtka zmieszane z dojrzałym awokado i świeży szczypiorek to idealne połączenie i świetna propozycja np. na Wielkanocny stół!

Jajeczka przepiórcze są zdrowsze od kurzych, mają mniej kalorii i więcej substancji odżywczych. Są zalecane dla Dzieci, wszystkim którzy muszą uważać na cholesterol oraz alergikom, ponieważ nie uczulają. Poza tym są po prostu pyszne ;-)

Czytaj dalej: Jajka przepiórcze faszerowane awokado
Cebulaki z białym makiem

Cebulaki z białym makiem

Wytrawne ciasteczka cebulowe posypane białym makiem. Gdy mam ochotę coś przegryźć i nie są to słodkości - myślę sobie o tych właśnie ciasteczkach. Są delikatnie cebulowe i przyjemnie miękkie w środku. Kruche na zewnątrz i lekko słone, z ciekawym posmakiem maku..

Czytaj dalej: Cebulaki z białym makiem