Sałatka z mozzarellą i truskawkami

Sałatka z mozzarellą i truskawkami

Bardzo wiosenna sałatka, która idealnie sprawdzi się jako pyszny dodatek do dań grillowanych. Równoważy i wydobywa smak  z czerwonego mięsa lub warzyw w wersji wegetariańskiej.

Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 6-8

Dieta: wegetariańska

Składniki:
  • 200 g mozzarelli z zalewy
  • 50 g rukoli
  • 250 g truskawek
  • 50 g orzeszków piniowych
  • 100 g kapusty pekińskiej
  • dressing miodowy

Zobacz też film na moim kanale YouTube


Orzeszki piniowe umieść na suchej patelni i praż kilka minut na małej mocy palnika co chwila mieszając. Odstaw do ostygnięcia.

Mozzarellę pokrój na kawałki nie większe niż 2 cm. Truskawki przekrój wzdłuż na pół lub na ćwiartki. Na dno miski wyłóż poszatkowaną kapustę, umyte listki rukoli. Rozłóż ser oraz truskawki.

Sałatkę polej sosem miodowym z tego przepisu - dressing do sałatek. Wystarczy połowa porcji. Na koniec obsyp całość uprażonymi orzeszkami piniowymi.

Sałatka z mozzarellą i truskawkami, 1

Sałatka z mozzarellą i truskawkami, 2

Smacznego!

Średnia 4.6 / 5 (21 głosów) Oceń!
Drukuj Przepis
Zapisz Przepis
Dodaj Notatkę
Dodaj Komentarz
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl
p.s. Nie zapomnij zrobić zdjęcia gotowej potrawy i dodać go w komentarzu pod przepisem 📷