Biszkoptowe serce z mieszanką owocową

Biszkoptowe serce z mieszanką owocową

Średnia 5.0 / 5 (1 głosów)     Oceń!

Szukasz idealnego ciasta, które wygląda pięknie, smakuje bajecznie i robi się szybciutko?

Bardzo proszę :-)

Czas przygotowywania: 10 minut + pieczenie 30 minut
Ilość porcji: 10 kawałków

Składniki:
• 3 jajka
• 3/4 szklanki mąki
• 100 g cukru
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• 300 g mieszanki mrożonych owoców

Zobacz też film na moim kanale YouTube

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=ssRDVR4A6Lk[/embed]

Jajka wyjmij wcześniej z lodówki a mieszankę owocową rozmroź w mikrofalówce lub lekko podgrzej w rondelku.

W misce umieść jajka i cukier. Ubijaj kilka minut do uzyskania jasnej, puszystej masy. Do drugiej przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodaj do ciasta i chwilę miksuj na małych obrotach, tylko do połączenia składników.

Formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia jeśli używasz keksówki lub małej tortownicy. Wylej ciasto. Łyżką wyłóż rozłóż rozmrożone owoce - pokryj całą powierzchnię  ciasta. Pozostały sok połącz z wodą na mały kompot ;-) Ciasto wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Po upieczeniu studź na kratce :-)

biszkoptowe-serce-z-mieszanka-owocowa-1

biszkoptowe-serce-z-mieszanka-owocowa-2

biszkoptowe-serce-z-mieszanka-owocowa-3

Ciasto oprószone cukrem pudrem smakuje i prezentuje się jeszcze lepiej!
Smacznego :-)

Matka Puchatka
2016-04-21 11:09
To ciasto cudowne! Po pierwsze wygląda apetycznie. Po drugie - niesamowite, że z tak małej ilości składników można wyczarować takie cudo. Na pewno zrobię, ale poczekam na sezon truskawkowy :) I jeszcze jedno, tak odnośnie do mojego wpisy, który dzisiaj skomentowałaś - Ciebie w życiu nie podejrzewałabym o przetworzone jedzonko :) YT subskrybuję! Pozdrawiam :)
Ania
2016-04-21 11:14
Ha ha.. dziękuję za miłe słowa ;-) Kochana jesteś!
Adzik tworzy
2016-04-21 11:11
Mam nową formę do pieczenia, chyba ją wykorzystam i Twój przepis również. :) Nawet nie wiedziałam, że takie ciastko robi się tak szybko!
Ania
2016-04-21 11:15
Super, że byłam pomocna ;-) Polecam gooorąco :-)
Joanna
2016-04-21 16:26
Bardzo ładne!
Ania
2016-04-21 16:30
Dziękuję Asiu :-)
Pati
2016-04-21 17:25
Piękne ciacho i jakie łatwe w sam raz dla mnie ;) tylko jedno pytanie - w przepisie piszesz o mrożonych owocach czy mogą być świeże ?
Ania
2016-04-21 18:09
Dziękuję :-) Oczywiście.. świeżych może dać wtedy nawet więcej :-)
Pati
2016-04-21 18:43
Aha. Dziekuje. Narazie jedno ciacho od Ciebie z przepisu siedzi w piekarniku. :)
Ania
2016-04-21 18:54
Czekam :-) Pochwal się potem zdjęciem u mnie na FB ;-)
Pati
2016-04-21 18:57
O ile będzie czym się chwalić bo może nie wyjść :( za duża mam blaszkę i na pewno takie wysokie nie będzie .
Ania
2016-04-21 19:13
Pamiętaj więc, że ciasto może się upiec szybciej. Będzie dobrze :-)
Pati
2016-04-21 19:17
Człowiek uczy się na błędach ;) następne wyjdzie lepsze na pewno
Ania
2016-04-21 19:19
Dokładnie!! Tak trzymaj! :-)
neliada
2016-04-21 19:46
Pyszniutkie ciacho :)
Ania
2016-04-21 21:05
:-)
Marzena
2016-04-21 20:38
Aniu super ciacho, bardzo lubię takie słodkie propozycje :-)
Ania
2016-04-21 21:05
Dziękuję Marzenko :-)
Jud
2016-04-21 22:31
Słodko wygląda :)
Ania
2016-04-22 09:40
:-)
Bookendorfina
2016-04-22 10:59
Proste, niezawodne i smakujący wszystkim. :)
Ania
2016-04-22 11:52
Dokładnie :-)
Angelika i Monika (Candy Pandas)
2016-04-22 19:20
Takie ciacha najlepiej jeść jak jeszcze stygną :D Przepyszne ciasto idealne kiedy chce się zjeść coś słodkiego od razu :D
Ania
2016-04-23 15:48
Tak.. jest szybkie i smaczne..