Biszkoptowe serce z mieszanką owocową

Biszkoptowe serce z mieszanką owocową

Szukasz idealnego ciasta, które wygląda pięknie, smakuje bajecznie i robi się  szybciutko? Bardzo proszę :-)

Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 30 minut
Ilość porcji: 10

Składniki:
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • 100 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300 g mieszanki mrożonych owoców

Zobacz też film na moim kanale YouTube

Jajka wyjmij wcześniej z lodówki a mieszankę owocową rozmroź w mikrofalówce lub lekko podgrzej w rondelku.

W misce umieść jajka i cukier. Ubijaj kilka minut do uzyskania jasnej, puszystej masy. Do drugiej przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodaj do ciasta i chwilę miksuj na małych obrotach, tylko do połączenia składników.

Formę wysmaruj tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia jeśli używasz keksówki lub małej tortownicy. Wylej ciasto. Łyżką wyłóż rozłóż rozmrożone owoce - pokryj całą powierzchnię  ciasta. Pozostały sok połącz z wodą na mały kompot ;-) Ciasto wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Po upieczeniu studź na kratce :-)

Biszkoptowe serce z mieszanką owocową, 1

Biszkoptowe serce z mieszanką owocową, 2

Biszkoptowe serce z mieszanką owocową, 3

Ciasto oprószone cukrem pudrem smakuje i prezentuje się jeszcze lepiej!
Smacznego :-)

Średnia 4.8 / 5 (13 głosów) Oceń!
Drukuj Przepis
Zapisz Przepis
Dodaj Notatkę
Dodaj Komentarz
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl
p.s. Nie zapomnij zrobić zdjęcia gotowej potrawy i dodać go w komentarzu pod przepisem 📷