Sortuj: data publikacji popularność
Dieta:
  • bezglutenowa (56)
  • wegańska (14)
  • wegetariańska (58)
Pesto z kolendry

Pesto z kolendry

Fantastyczne, intensywnie zielone i aromatyczne domowe pesto z kolendry. Kompozycja o wyraźnym, świeżym lekko cytrusowym smaku. Do tej pasty nie użyłam czosnku, by zachować lekkość i balans smaków śródziemnomorskich.

Pesto idealnie sprawdzi się do:
- makaronów
- klusek/kopytek
- białych mięs i owoców morza
- lekkich sałatek

Czytaj dalej: Pesto z kolendry
Pasztet gryczany do smarowania

Pasztet gryczany do smarowania

Niesamowity przepis na wegetariański pasztet na kanapki. Prosty, pyszny, niezapomniany.
Zresztą.. nie wierzcie mi na słowo, że jest kremowy, słodko słony i wcale nie czuć goryczki.... Spróbujcie sami i do mnie napiszcie :-)

Bierzcie się do pracy, do na pewno wszystkie składniki macie w domu!

Czytaj dalej: Pasztet gryczany do smarowania
Puree z dyni

Puree z dyni

Zobacz jak w prosty sposób przygotować najlepsze, esencjonalne i bardzo uniwersalne puree z dyni. Przepis sprawdzi się nie tylko do zup, ale i do ciast, serników oraz domowych past. 

- idealne z dyni Hokkaido
- można je dzielić na porcje i mrozić
- niesamowicie szerokie zastosowanie w kuchni

Czytaj dalej: Puree z dyni
Reklama
Hummus z mascarpone

Hummus z mascarpone

Delikatny i kremowy hummus z mascarpone i niewielką ilością pasty tahini. Jest to wersja niezwykle uniwersalna i delikatna w smaku. Bardzo lubiana również przez dzieci!

Czytaj dalej: Hummus z mascarpone
Dressing do sałatek

Dressing do sałatek

Prosto, szybko i smacznie! Taki jest właśnie mój dressing do sałatek. Dressing z miodem, oliwą i sokiem z cytryny. Możesz też dodać łyżeczkę musztardy. Idealny do wytrawnych sałatek z dodatkiem owoców. 

Czytaj dalej: Dressing do sałatek
Sos winegret z miodem

Sos winegret z miodem

Wspaniały przepis na uniwersalny i szybki do zrobienia sos winegret z musztardą i miodem. To sos sałatkowy z dodatkiem musztardy i syropu klonowego, który idealnie pasuje nawet do zwykłej mieszanki sałat, czy też na warzywa. 

Z sosów na ciepło polecam sos pieczarkowy oraz świetny sos koperkowy, które świetnie smakują nawet ze zwykłym makaronem czy ryżem. 

Czytaj dalej: Sos winegret z miodem
Reklama