Sortuj: data publikacji popularność
Dieta: bezglutenowa wegańska wegetariańska
Dressing do sałatek

Dressing do sałatek

Prosto, szybko i smacznie! Taki jest właśnie mój dressing do sałatek. Dressing z miodem, oliwą i sokiem z cytryny. Możesz też dodać łyżeczkę musztardy. Idealny do wytrawnych sałatek z dodatkiem owoców. 

Czytaj dalej: Dressing do sałatek
Sos winegret z miodem

Sos winegret z miodem

Wspaniały przepis na uniwersalny i szybki do zrobienia sos winegret z musztardą i miodem. To sos sałatkowy z dodatkiem musztardy i syropu klonowego, który idealnie pasuje nawet do zwykłej mieszanki sałat, czy też na warzywa. 

Z sosów na ciepło polecam sos pieczarkowy oraz świetny sos koperkowy, które świetnie smakują nawet ze zwykłym makaronem czy ryżem. 

Czytaj dalej: Sos winegret z miodem
Pasta z awokado i serka

Pasta z awokado i serka

Pasta z awokado i twarogu to super smarowidło na kanapki. Taka pyszna propozycja na kanapkowe masło z awokado, cytryną i pietruszką to super urozmaicenie codziennej diety. Masło jest bardzo kremowe i aksamitne.

Czytaj dalej: Pasta z awokado i serka
Pasta z awokado i czosnku

Pasta z awokado i czosnku

To jeden z wielu przepisów ma masło na bazie miąższu z awokado. Jest jednak wyjątkowy, lekko ostry, wytrawny. Pasta z awokado i czosnku to połączenie słonej fety i czosnku łączy maślany smak dojrzałego awokado.

Czytaj dalej: Pasta z awokado i czosnku