Sortuj: data publikacji popularność
Dieta: bezglutenowa (49) wegańska (11) wegetariańska (51)
Dip z fasoli

Dip z fasoli

Świetny, prosty i szybki przepis na dip z fasoli i zataru.

Idealny jako:
- dip do surowych warzyw
- sos do białego mięsa, ryb i owoców morza
- dip do chlebka pitta
- dodatek do pieczywa, chipsów

Czytaj dalej: Dip z fasoli
Pesto z kolendry

Pesto z kolendry

Fantastyczne, intensywnie zielone i aromatyczne domowe pesto z kolendry. Kompozycja o wyraźnym, świeżym lekko cytrusowym smaku. Do tej pasty nie użyłam czosnku, by zachować lekkość i balans smaków śródziemnomorskich.

Pesto idealnie sprawdzi się do:
- makaronów
- klusek/kopytek
- białych mięs i owoców morza
- lekkich sałatek

Czytaj dalej: Pesto z kolendry
Pasztet gryczany do smarowania

Pasztet gryczany do smarowania

Niesamowity przepis na wegetariański pasztet na kanapki. Prosty, pyszny, niezapomniany.
Zresztą.. nie wierzcie mi na słowo, że jest kremowy, słodko słony i wcale nie czuć goryczki.... Spróbujcie sami i do mnie napiszcie :-)

Bierzcie się do pracy, do na pewno wszystkie składniki macie w domu!

Czytaj dalej: Pasztet gryczany do smarowania
Puree z dyni

Puree z dyni

Pieczona dynia japońska Hokkaido Szczelnie zawinięta w folię oraz długo pieczona w wyższej temperaturze charakteryzuje się intensywnym smakiem i mocnym aromatem. Bez nadmiaru wody, esencjonalna, uniwersalna..

Czytaj dalej: Puree z dyni
Hummus z mascarpone

Hummus z mascarpone

Delikatny i kremowy hummus z mascarpone i niewielką ilością pasty tahini. Jest to wersja niezwykle uniwersalna i delikatna w smaku. Bardzo lubiana również przez dzieci!

Czytaj dalej: Hummus z mascarpone