Sortuj: data publikacji popularność
Domowe pesto z kolendry

Domowe pesto z kolendry

Fantastyczne, intensywnie zielone i aromatyczne domowe pesto z kolendry.

Kompozycja o wyraźnym, świeżym.. lekko cytrusowym smaku. Do tej pasty nie użyłam czosnku, by zachować lekkość i balans smaków śródziemnomorskich.

Pesto idealnie sprawdzi się do:
- makaronów
- klusek/kopytek
- białych mięs i owoców morza
- lekkich sałatek

Czytaj dalej: Domowe pesto z kolendry
Pasztet gryczany do smarowania

Pasztet gryczany do smarowania

Niesamowity przepis na wegetariański pasztet na kanapki. Prosty, pyszny, niezapomniany.
Zresztą.. nie wierzcie mi na słowo, że jest kremowy, słodko słony i wcale nie czuć goryczki.... Spróbujcie sami i do mnie napiszcie :-)

Bierzcie się do pracy, do na pewno wszystkie składniki macie w domu!

Czytaj dalej: Pasztet gryczany do smarowania
Puree z dyni

Puree z dyni

Pieczona dynia japońska Hokkaido Szczelnie zawinięta w folię oraz długo pieczona w wyższej temperaturze charakteryzuje się intensywnym smakiem i mocnym aromatem. Bez nadmiaru wody, esencjonalna, uniwersalna..

Czytaj dalej: Puree z dyni
Szybki hummus paprykowy

Szybki hummus paprykowy

Taka, lub inna wersja hummusu prawie zawsze ląduje u mnie na stole, gdy mamy wieczornych gości :-) Wersja bardzo szybka, bo z suszoną papryką w proszku - pyszna!

Czytaj dalej: Szybki hummus paprykowy