Ciasteczka z ciasta francuskiego
Gdy masz ochotę na coś słodkiego i nie masz dużo czasu. Koniecznie sięgnij po ten szybki i smaczny przepis na najlepsze ciasteczka z ciasta francuskiego z cynamonem!
Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Liczba porcji: około 20-23 sztuk
Dieta: wegetariańska
- płat ciasta francuskiego – 275 g*
- łyżka cynamonu
- 1 łyżka cukru trzcinowego
*Ciasto może być mrożone. Wówczas wyjmij je wcześniej na blat kuchenny, by naturalnie się rozmroziło. Najlepsze są ciasta na bazie naturalnego masła.
Ciastka z ciasta francuskiego
Włącz piekarnik na 170 stopni. Przygotuj blachę.
Ciasto wyłóż na blat. Wysyp na nie cukier i cynamon. Suchymi palcami rozprowadź mieszankę po całej powierzchni.
Zwijaj ciasno ciasto zaczynając od krótszego boku. Krój w plasterki grubości około 1 cm i układaj na papierze zachowując minimum 2 cm odległości.
Piecz 15 minut do zarumienienia.

Ślimaczki z ciasta francuskiego.

Wypróbuj też koniecznie ciastka serowe z marmoladą.
Smacznego!