Ciasteczka z ciasta francuskiego
Gdy masz ochotę na coś słodkiego i nie masz dużo czasu. Koniecznie sięgnij po ten szybki i smaczny przepis na najlepsze ciasteczka z ciasta francuskiego z cynamonem!
- tylko 3 składniki
- błyskawiczne do zrobienia
- super pomysł na słodką przekąskę
Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Liczba porcji: około 20-23 sztuk
Dieta: wegetariańska
Składniki
- płat ciasta francuskiego – 275 g*
- łyżka cynamonu
- 1 łyżka cukru trzcinowego
Ciasteczka z ciasta francuskiego
*Ciasto może być mrożone. Wówczas wyjmij je wcześniej na blat kuchenny, by naturalnie się rozmroziło. Najlepsze są ciasta na bazie naturalnego masła.
Włącz piekarnik na 170 stopni. Przygotuj blachę.
Ciasto wyłóż na blat. Wysyp na nie cukier i cynamon. Suchymi palcami rozprowadź mieszankę po całej powierzchni.
Zwijaj ciasno ciasto zaczynając od krótszego boku. Krój w plasterki grubości około 1 cm i układaj na papierze zachowując minimum 2 cm odległości.
Piecz 15 minut do zarumienienia.
Wypróbuj też koniecznie ciastka serowe z marmoladą.
Smacznego!