Ciasteczka z ciasta francuskiego

Ciasteczka z ciasta francuskiego

Gdy masz ochotę na coś słodkiego... i nie masz dużo czasu.. Koniecznie sięgnij po ten szybki i smaczny przepis na ciasteczka z ciasta francuskiego :-)

Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Liczba porcji: około 20-23 sztuk

Składniki:
  • płat ciasta francuskiego – 275 g*
  • łyżka cynamonu
  • 1 łyżka cukru trzcinowego

*Ciasto może być mrożone. Wówczas wyjmij je wcześniej na blat kuchenny, by naturalnie się rozmroziło. Najlepsze są ciasta na bazie naturalnego masła.

Ciastka z ciasta francuskiego

Włącz piekarnik na 170 stopni. Przygotuj blachę.

Ciasto wyłóż na blat. Wysyp na nie cukier i cynamon. Suchymi palcami rozprowadź mieszankę po całej powierzchni.

Zwijaj ciasno ciasto zaczynając od krótszego boku. Krój w plasterki grubości około 1 cm i układaj na papierze zachowując minimum 2 cm odległości.

Piecz 15 minut do zarumienienia.

Ciasteczka z ciasta francuskiego, 1

Ciasteczka z ciasta francuskiego, 2

Wypróbuj też koniecznie ciastka serowe z marmoladą.

Smacznego pałaszowania :-)

Średnia 4.8 / 5 (303 głosów) Oceń!
Drukuj Przepis
Zapisz Przepis
Dodaj Notatkę
Dodaj Komentarz
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl
p.s. Nie zapomnij zrobić zdjęcia gotowej potrawy i dodać go w komentarzu pod przepisem 📷