Krem kokosowy
Uniwersalny krem kokosowy do tortów i różnych deserów o bardzo subtelnym smaku. Zrobisz go tylko z trzech podstawowych składników.
Uniwersalny krem kokosowy do tortów i różnych deserów o bardzo subtelnym smaku. Zrobisz go tylko z trzech podstawowych składników.
Lemon curd to król wśród kremów z cytrusów. Zabójczo cytrynowy i słodki. Zobacz jak prosto go zrobić samodzielnie.
Niesamowity deser! Puszysty, piankowy, kremowy puszek o intensywnie czekoladowym smaku deser ganache. A do tego.. do zrobienia tego rozkosznego kopczyka potrzebujesz tylko dwóch składników!
Zastosowanie:
- jako samodzielny deser np. z dodatkiem owoców leśnych
- jako baza do trufli z posypkami - inspiracja do posypek tutaj
- przełożenie do ciast i tortów
Niesamowity i pyszny deser z czekolady. Tylko trzy składniki, bez mąki. Aksamitne i pyszne i zawsze puszyste deserniczki czekoladowe.
Najlepszy przepis na krówki domowe ciągutki. Tylko 3 składnik plus opcjonalnie kakao. Łatwe do samodzielnego wykonania.
Super przepis na blok czekoladowy z orzechami w wersji miękkiej, truflowej. Ten blok czekoladowy szykuję bez herbatników. Jest kremowy, miękki i rozpływający się w ustach. Cudowny deser z mlekiem w proszku.
Schłodzoną masę można też użyć do zrobienia domowych trufli. W tym przepisie na trufle czekoladowe znajdziesz podpowiedź w czym obtoczyć czekoladowe kulki. Masa przed schłodzeniem może też posłużyć jako krem czekoladowy do przełożenia wafli.
Pyszne i super proste w przygotowaniu kokosowe ciasteczka ciągutki. Potrzebujesz tylko trzech składników :-) A do tego bez dodatku mąki..
Najlepszy przepis na faworki z piwem. Te pyszne chruściki na piwie szykuje się bardzo szybko. Faworki z piwem składają się tylko z 4 składników. Najczęściej sięgamy po nie w karnawale.
Ten przepis na faworki nie zawiera spirytusu. Jest to również przepis na faworki bez śmietany. Jeśli lubisz smażyć i piec takie słodkości, to polecam Ci również mój najlepszy przepis na pączki serowe.
W moim ogrodzie w tym roku najlepiej owocowały jeżyny i winogrona, które zbieram prawie codziennie i robię z nich kompot dla Dzieci.
Tym razem przyszła kolej na domowy kisiel.. słodko kwaśny i naturalny, bo bez dodatku cukru, barwników oraz wzmacniaczy smaku :-)
Polecam gorąco!
Bardzo klasyczny krem Ganache, to nic innego jak podgrzana tłusta śmietanka i roztopiona w niej gorzka czekolada. Zapraszam po najlepszy krem czekoladowy na polewę do ciast, do tortów, babeczek i deserów.
Wariacji smakowych i kompozycji jest wiele i niedługo pokażę Wam również inne wersje tego kremu. Tymczasem zapraszam do zrobienia mojego ulubionego, intensywnie czekoladowego kremu ganache.