Sortuj: data publikacji popularność
Marchewka z groszkiem

Marchewka z groszkiem

Marchewka z groszkiem podawana na ciepło, to jeden z pyszniejszych dodatków do obiadu. Przepis jest niezwykle prosty a samo danie smaczne i zdrowe. Możesz ją jeść samą, podać do obiadu lub nawet dodać do zupy. 

Jeśli masz w domu rosół drobiowy lub bulion warzywny, to wystarczy dodać do niego marchewkę z groszkiem. Powstanie Ci pyszna, delikatna zupa do której można też osobno ugotować ziemniaki. Ja jednak zazwyczaj gotuję marchewkę z groszkiem i podaję w towarzystwie ziemniaków z wody i kotletów lub smażonej ryby. Polecam mój przepis na buraczki zasmażane

Czytaj dalej: Marchewka z groszkiem
Piernik staropolski

Piernik staropolski

Zapraszam po mój sprawdzony, ulubiony przepis na piernik staropolski dojrzewający. To ciasto korzenne jest niezwykłe i trzeba je upiec chociaż ten jeden raz w roku. 

- prosty przepis
- tylko niezbędne składniki
- dokładny opis wykonania krok po kroku

Czytaj dalej: Piernik staropolski
Surówka z pora

Surówka z pora

Przepis na prostą i pyszną surówkę. Surówka z pora marchewki i jabłka jest lubiana przez dzieci. To bardzo zdrowy dodatek warzywny do obiadu i solidna porcja witamin. Ta surówka z pora jest fantastyczna!

- prosta i uniwersalna surówka
- pasuje do większości polskich obiadów
- to same popularne i łatwo dostępne składniki

Czytaj dalej: Surówka z pora
Przyprawa do piernika

Przyprawa do piernika

Domowa przyprawa do piernika to świetny pomysł na samodzielne skomponowanie aromatycznej mieszanki przypraw korzennych. Wykorzystasz ją do wielu ciast i ciasteczek. 

- szybka i prosta do zrobienia
- świetna mieszanka aromatycznych przypraw
- można ją bardzo długo przechowywać w słoiku

Czytaj dalej: Przyprawa do piernika
Kapusta kiszona

Kapusta kiszona

Domowa kiszona kapusta jest bardzo prosta do zrobienia. To przepis dla każdego, ponieważ można ją trzymać w słoikach w zwykłej lodówce. Zapraszam i życzę smacznego!

- prawdziwa kiszona kapusta
- propozycje na różne dodatki do kiszonki
- tylko dwa bazowe składniki i dokładny opis wykonania

Czytaj dalej: Kapusta kiszona
Reklama
Masa makowa

Masa makowa

Poznaj koniecznie moją najlepszą masę makową do wielu wypieków. To sprawdzony i niezawodny a przy tym bardzo stary przepis. Masa makowa sprawdzi się idealnie do ciast drożdżowych, kruchych oraz ucieranych. 

- sprawdzony przepis
- bardzo uniwersalne zastosowanie
- również z użyciem maku mielonego 

Czytaj dalej: Masa makowa
Sernik japoński

Sernik japoński

Sernik japoński to niezwykle delikatny i puszysty serniczek pieczony. Szykujemy go z niewielkiej ilości kremowego serka oraz dużej ilości jajek. Zapraszam po mój ulubiony przepis.

- sernik bez spodu
- lekki, puszysty i piankowy
- tylko kilka składników i dokładny opis

Czytaj dalej: Sernik japoński
Ciastka owsiane z bananem

Ciastka owsiane z bananem

Zapraszam po moje ulubione ciastka owsiane z bananem, które świetnie sprawdzą się na śniadanie oraz jako zdrowsza przekąska do zajadania w ciągu dnia. To sprawdzony przepis!

- chrupiące ciastka owsiane
- z dodatkiem banana i małą ilością cukru
- idealne na śniadanie oraz do szkoły lub do pracy

Czytaj dalej: Ciastka owsiane z bananem
Rogale

Rogale

Pyszne i puszyste rogale śniadaniowe dla każdego łasucha! To niezwykle prosty przepis na rogale maślane, które możesz posypać makiem, sezamem lub np. czarnuszką. 

- idealne rogale na drożdżach
- super pomysł na aromatyczne śniadanie
- wystarczy wymieszać i wyrobić razem składniki

Czytaj dalej: Rogale
Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem to super pyszne ciasto kruche połączone z lekko uprażonymi jabłkami i solidną warstwą gęstego budyniu. Mój przepis jest wyjątkowo prosty, wiec zapraszam do pieczenia.

- bez podpiekania spodu
- tylko niezbędne składniki
- dokładny opis wykonania i zdjęcia

Czytaj dalej: Szarlotka z budyniem
Reklama