Sortuj: data publikacji popularność
Zupa fasolowa

Zupa fasolowa

Super pyszna i bardzo prosta do zrobienia zupa fasolowa. Poznaj najlepszy przepis na tę polską zupę, którą gotuję na wędzonym boczku i na dobrej kiełbasie. Do tego obowiązkowo ziemniaki i majeranek. Polecam!

- stary, tradycyjny przepis
- gotowana na suchej fasoli
- z dodatkiem bulionu lub wody

Czytaj dalej: Zupa fasolowa
Bulion wołowy

Bulion wołowy

Poznaj mój pyszny i bardzo uniwersalny przepis na najlepszy bulion wołowy z warzywami. Pod przepisem czeka też wiele porad na wykorzystanie bulionu oraz warzyw i mięsa, które zostają po ugotowaniu wywaru. 

- najlepszy przepis na bulion z 1937 roku
- wiele porad na to, do czego użyć bulionu
- sposoby na użycie mięsa i warzyw z wywaru
- dokładny opis i zdjęcia wykonania krok po kroku

Czytaj dalej: Bulion wołowy
Krem z brokułów

Krem z brokułów

Poznaj mój ulubiony krem z brokułów, który szykuję tylko z kilku składników. Jeśli używasz bulionu warzywnego, to zupa krem z brokułów gotuje się błyskawicznie. Ten krem brokułowy pokochają również dzieci! 

- tylko 20 minut gotowania zupy
- smaczna i super prosta zupa krem
- bez mięsa i dużej ilości składników

Czytaj dalej: Krem z brokułów
Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy

Moja jesienna, najlepsza zupa z soczewicy zielonej lub czerwonej podana z makaronem. Gotowana na bulionie warzywnym z pomidorami i aromatycznymi ziołami. Jest super sycąca i niezwykle prosta do zrobienia. 

- gotowana na bulionie warzywnym
- pomidorowa z soczewicą i makaronem
- super sycąca i niezwykle prosta do zrobienia

Można ją też śmiało nazwać - zupa pomidorowa z soczewicą i makaronem. Wyborna!

Czytaj dalej: Zupa z soczewicy
Zupa z dyni

Zupa z dyni

Zupa z dyni to królowa jesiennych zup. Ma bogaty, lekko orzechowy aromat i piękny pomarańczowy kolor. Moja zupa krem z dyni powstaje z pieczonej dyni Hokkaido, bulionu warzywnego i marchewki oraz cebuli. 

- z pieczonej dyni Hokkaido
- z bulionem warzywnym
- prosta, szybka i pyszna

Czytaj dalej: Zupa z dyni
Reklama
Bulion warzywny

Bulion warzywny

Warto znać dobry przepis na bulion warzywny. Wywar z warzyw jest najlepszą bazą pod zupy oraz sosy. Taki bulion z włoszczyzny z dodatkiem kilku ziół i przypraw można również podzielić na porcje i zamrozić.

Jeśli zaś nie planujesz warzyw z bulionu wykorzystać do zupy, a nie chcesz i szkoda Ci ich wyrzucać, to zapraszam po ciekawy przepis. Kotlety warzywne lub bulionu będą pysznym dodatkiem do obiadu. Takie warzywa można też zmielić i dodać do pasztetu lub masy na naleśniki z mięsem.

Czytaj dalej: Bulion warzywny
Zupa brokułowa

Zupa brokułowa

Delikatna, bardzo prosta i pyszna zupa brokułowa gotowana na lekkim rosole drobiowym. Przepis jest sprawdzony i lubiany przez dzieci. Taką zupę można też zmiksować na krem i podać z grzankami lub serem feta.

Jeśli lubisz kremowy zupy na bazie warzyw, to gorąco polecam mój przepis na zupa krem z cukinii

Czytaj dalej: Zupa brokułowa
Zupa z cukinii

Zupa z cukinii

Cukinia jest fantastycznym warzywem, z którego można wyczarować wiele dań. Jednym z najlepszych pomysłów na jej wykorzystanie jest zupa z cukinii. Mój przepis na zupę cukiniową jest prosty. Serdecznie zapraszam

- gotowa do jedzenia w niecałą godzinę
- opis wykonania krok po kroku ze zdjęciami
- pyszna, prosta i sprawdzona zupa krem

Jeśli masz więcej dorodnych kabaczków, to bardzo proszę.. mam świetny przepis na leczo warzywne lub pasztet z cukinii - rewelacja!

Czytaj dalej: Zupa z cukinii
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów

Cudowna w smaku zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów dla dzieci i dla dorosłych. To zupa dla osób na diecie i dla wegetarian. To po prostu zupa pomidorowa dla każdego miłośnika pomidorów i smaków lata. 

Taką świeżość i bogaty smak warzyw znajdziesz też w moim przepisie na leczo warzywne - wspaniałe!

Czytaj dalej: Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów
Zupa kapuściana

Zupa kapuściana

Wyjątkowo pyszna zupa kapuściana, którą ugotujesz z białej kapusty z dodatkiem kilku idealnie dobranych warzyw. To zupa bez tłuszczu i nabiału, która może być też jednym z posiłków wspomagających odchudzanie. 

Zupę ze świeżej kapusty i warzyw można podawać bez żadnych dodatków lub podzielić ją na kilka porcji i wzbogacić jej smak o:
- ryż, kaszę pęczak lub ziemniaki
- kiełbasę lub wędzonki
- sos tabasco lub słodką wędzoną paprykę

Czytaj dalej: Zupa kapuściana
Reklama