Sortuj: data publikacji popularność
Dieta:
  • bezglutenowa (57)
  • wegańska (52)
  • wegetariańska (57)
Ogórki w musztardzie

Ogórki w musztardzie

Zapraszam po pyszne ogórki w musztardzie. To rewelacyjny i super prosty przepis na ogórki w zalewie musztardowej. Wspaniałe ogóreczki na kanapki, do sałatek, koreczków czy też na talerz jako dodatek do obiadu.

- świetny pomysł na przetwory z ogórków
- bardzo oryginalny i uniwersalny smak
- na kanapki, do koreczków, sałatek..

Czytaj dalej: Ogórki w musztardzie
Ogórki konserwowe

Ogórki konserwowe

Poznaj mój idealny i sprawdzony przepis na ogórki konserwowe. To bardzo tradycyjny sposób na najpyszniejsze domowe ogórki konserwowe do słoików. Gorąco zachęcam do szykowania ich razem ze mną! To proste. 

- wykonanie krok po kroku wraz ze zdjęciami
- uniwersalny przepis na ogórki konserwowe
- zawsze się udają i wychodzą idealnie chrupiące

Czytaj dalej: Ogórki konserwowe
Ogórki kiszone

Ogórki kiszone

Tradycyjna receptura i sprawdzony sposób na najlepsze ogórki kiszone. To bardzo stary przepis na ogórki kiszone na zimę. Jeśli jadacie kiszone ogórki i lubicie najwyższą jakość domowego jedzenia.. zapraszam!

- przepis z wieloletnią tradycją
- idealne proporcje i sposób wykonania
- takie ogórki kiszone mogą stać w piwniczce przez lata

Czytaj dalej: Ogórki kiszone
Kompot z truskawek na zimę

Kompot z truskawek na zimę

To najlepszy i najszybszy sposób na domowy kompot z truskawek na zimę. Przepis znam jeszcze z dzieciństwa. Nie zapisałam go nigdzie, bo jest tak prosty! W kilka minut wyczarujesz nieziemsko smaczny kompot.

- domowy kompot z 3 składników
- najprostszy przepis na kompot na zimę
- zawsze się udaje i nie wymaga dużo pracy

Czytaj dalej: Kompot z truskawek na zimę
Konfitura z żurawiny

Konfitura z żurawiny

Jeśli lubisz żurawinę i dodajesz ją czasem do smażonego sera, kaczki czy też słodkich deserów, to zapraszam po mój prosty przepis. Domowa konfitura z żurawiny świeżej lub mrożonej zamknięta w słoiku na zimę.

Do konfitury dodaję czasem również inne owoce. Najchętniej sięgam po gruszki oraz jabłka. Zdarzyło mi się też żurawinę gotować nawet z pigwą. W moim przepisie jest sporo cukru. Szykując tę konfiturę od lat opieram się na recepturze Pani Monatowej, która zawsze żurawinę traktowała z cukrem w stosunku 1:1. 

Czytaj dalej: Konfitura z żurawiny
Reklama
Sok z aronii

Sok z aronii

Poznaj mój sposób pyszny sok z aronii. Jest nie tylko bardzo smaczny, ale i zdrowy i uniwersalny. Po rozcieńczeniu z wodą powstaje super napój, który uwielbiają dzieci. Można nim też polewać placki i jogurty.

- super sok z aronii na zimę
- sprawdzony i niezawodny przepis
- gęsty sok, który rozcieńcza się wodą

Czytaj dalej: Sok z aronii
Kompot z winogron

Kompot z winogron

Jakie są najlepsze przetwory z winogron ogrodowych? Zdecydowanie polecam zrobić kompot z winogron na zimę, który podany do obiadu smakuje cudownie. Taki domowy kompot robi się bardzo prosto i szybko. 

Z winogron możesz też zrobić smaczny deser dla dzieci. Zerknij na mój przepis na kisiel z winogron

Czytaj dalej: Kompot z winogron
Dżem z czerwonej porzeczki

Dżem z czerwonej porzeczki

Domowy dżem porzeczkowy to super pomysł na wykorzystanie kwaśnych porzeczek w szczycie sezonu owocowego. Dżem z czerwonej porzeczki jest bardzo prosty do zrobienia. Potrzebujesz jedynie świeże owoce i cukier. 

- bardzo prosty przepis
- tylko 2 niezbędne składniki
- super dżem na kanapki i nie tylko

Czytaj dalej: Dżem z czerwonej porzeczki
Dżem morelowy

Dżem morelowy

Wspaniały przepis na dżem z moreli. To najlepszy domowy dżem z moreli, który zrobisz tylko z trzech składników i bez dodawania substancji żelujących. Jest idealny na naleśniki, kanapki, gofry czy do ciasta. 

- super pyszny dżem uwielbiany przez dzieci
- domowy dżem morelowy z trzech składników
- bardzo prosty do zrobienia i wyjątkowo zdrowy

Czytaj dalej: Dżem morelowy
Dżem truskawkowy

Dżem truskawkowy

Stary, tradycyjny i sprawdzony przepis na dżem truskawkowy bez substancji żelujących. Dodaję do niego wyłącznie naturalny konserwant, czyli cukier. I to w niewielkiej ilości w stosunku do wagi truskawek.

Naturalny dżem truskawkowy jest bardzo gęsty a truskawki gotowane są w całości. W trakcie długiego gotowania truskawki ciemnieją a dżem robi się gęsty coraz bardziej aromatyczny. Zapraszam na prawdziwy, domowy dżem z truskawek.

Czytaj dalej: Dżem truskawkowy
Reklama