Sortuj: data publikacji popularność
Dieta:
  • bezglutenowa (16)
  • wegańska (13)
  • wegetariańska (21)
Jajka na twardo

Jajka na twardo

Zobacz jak gotować jajka na twardo, by nie były gotowane ani za krótko, ani za długo. Co zrobić, by jajka nie pękały w czasie gotowania. Jak sprawić, by skorupka odchodziła z łatwością bez uszkodzenia jajka.

- proste porady
- wiele zastosowań w kuchni
- idealny sposób na jajka na twardo

Czytaj dalej: Jajka na twardo
Jajka na miękko

Jajka na miękko

Jak gotować jajka, by wyszły na miękko za każdym razem? Zobacz mój sprawdzony sposób na idealne jajka na miękko. Jajka z płynnym żółtkiem i ściętym białkiem to idealne, zdrowe śniadanie dla każdego. 

Ważne, by jajka były jak najświeższe, przed gotowaniem miały temperaturę pomieszczenia i były gotowane posegregowane wielkością. Jako małe będzie się bowiem gotować znacznie szybciej niż to duże. 
Zobacz też jak ugotować jajka na twardo!

Czytaj dalej: Jajka na miękko
Jak suszyć zioła

Jak suszyć zioła

Zapraszam po sprawdzony sposób jak suszyć zioła. Jesień to bardzo dobry okres na ścięcie ziół, które rosną w Twoim ogrodzie. Miały kilka miesięcy na to, by się pięknie rozrosnąć. Jeśli masz doniczki w mieszkaniu, czy w ogrodzie zimowym i masz możliwość uprawiania ich cały rok, spróbuj ściąć połowę łodyg i ususzyć w domu.

Czytaj dalej: Jak suszyć zioła