Sortuj: data publikacji popularność
Dieta: bezglutenowa (17) wegańska (14) wegetariańska (21)
Jajka na miękko

Jajka na miękko

Jak gotować jajka, by wyszły na miękko za każdym razem? Zobacz mój sprawdzony sposób na idealne jajka na miękko. Jajka z płynnym żółtkiem i ściętym białkiem to idealne, zdrowe śniadanie dla każdego. 

Ważne, by jajka były jak najświeższe, przed gotowaniem miały temperaturę pomieszczenia i były gotowane posegregowane wielkością. Jako małe będzie się bowiem gotować znacznie szybciej niż to duże. 
Zobacz też jak ugotować jajka na twardo!

Czytaj dalej: Jajka na miękko
Jak suszyć zioła

Jak suszyć zioła

Zapraszam po sprawdzony sposób jak suszyć zioła. Jesień to bardzo dobry okres na ścięcie ziół, które rosną w Twoim ogrodzie. Miały kilka miesięcy na to, by się pięknie rozrosnąć. Jeśli masz doniczki w mieszkaniu, czy w ogrodzie zimowym i masz możliwość uprawiania ich cały rok, spróbuj ściąć połowę łodyg i ususzyć w domu.

Czytaj dalej: Jak suszyć zioła