Sortuj: data publikacji popularność
Naleśniki buraczkowe

Naleśniki buraczkowe

Naleśniki z burakiem? Czemu nie :-) Naleśniki świetnie smakują zarówno na słodko, jak i na wytrawnie. Najlepsze są po podsmażeniu już z gotowym nadzieniem. Robią się wtedy intensywnie czerwone i chrupiące.

Buraczane naleśniki są też świetnym sposobem na przemycenie kolorowych warzyw do diety Twojego dziecka. 

Czytaj dalej: Naleśniki buraczkowe
Naleśniki waniliowe z morelami

Naleśniki waniliowe z morelami

Słodkie, lekko waniliowe i maślane naleśniki z morelami. Do tego bez żadnego nadzienia, ponieważ kawałki moreli dodajesz bezpośrednio do ciasta na naleśniki. Dodatek serka waniliowego sprawia, że naleśniki są super delikatne i puszyste. Gorąco zachęcam do zrobienia ich na śniadanie :-)

Czytaj dalej: Naleśniki waniliowe z morelami
Zielone naleśniki - przepis podstawowy

Zielone naleśniki - przepis podstawowy

Cudownie zielone, pyszne, cieniutkie i bardzo uniwersalne naleśniki szpinakowe. To mój podstawowy i sprawdzony przepis na te nieziemskie naleśniki. Ciasto do naleśników jest bardzo uniwersalne.

Do zielonych naleśników możesz użyć dowolnego farszu. Oprócz naleśników z serem polecam np. zielone naleśniki z serkiem philadelphia oraz wędzonym łososiem i koperkiem. Jeśli zaś lubisz bawić się kolorami i uwielbiasz naturalnie barwione naleśniki, to polecam Ci mój przepis na naleśniki buraczkowe

Czytaj dalej: Zielone naleśniki - przepis podstawowy
Naleśniki szpinakowe bez mleka i glutenu

Naleśniki szpinakowe bez mleka i glutenu

Bardzo smaczna i zdrowa wersja naleśników wytrawnych bez dodatku mleka i mąki pszennej.

Ciasto z mąki z ciecierzycy ma bardzo ciekawy, lekko orzechowy smak, zaś klasyczne nadzienie ze szpinaku posmakuje każdemu (kto lubi szpinak i czosnek :-).

W przepisie nie ma soli oraz cukru.
Jest to propozycja zdecydowanie nie tylko dla alergików :-)

Czytaj dalej: Naleśniki szpinakowe bez mleka i glutenu
Reklama
Naleśniki - przepis podstawowy

Naleśniki - przepis podstawowy

Przepisów na ciasto naleśnikowe jest wiele.. i ten jest tylko jednym z kilku, które u mnie poznasz.

W tych bazowych naleśnikach skupiamy się na dużej ilości jajek oraz dodatku maślanki zamiast mleka. Ciasto na naleśniki nie jest ani słodkie, ani słone. Ty decydujesz jaki będzie ich finalny smak, poprzez wybranie ulubionego farszu.

Czytaj dalej: Naleśniki - przepis podstawowy
Masło kakaowe z awokado

Masło kakaowe z awokado

Mam dla Was propozycję na wersję podstawową masła kakaowego na bazie miąższu z awokado. Osładzam je naturalnym miodem.

Takie masło, to świetny sposób na zdrowy i słodki dodatek do naleśników np. ryżowych bez mleka, naleśników owsianych na słodko, naleśników budyniowych, czekoladowych.. placków, deserów, lodów, płatków, budyniów, pieczywa.. możesz je jeść w formie dipu, lub samo prosto z miseczki :-)

Czytaj dalej: Masło kakaowe z awokado