Deser jak ptasie mleczko

Deser jak ptasie mleczko

Prosty i sprawdzony przepis na domowy deser z chłodzonej bezy wzorowany na sławnym, wedlowskim ptasim mleczku. Piankowe wnętrze jest puszyste, delikatne, wręcz niebiańskie :-)

Polewa idealnie się kroi i nie zostawia smug na białym wnętrzu!
Bardzo gorąco polecam!

Czytaj dalej: Deser jak ptasie mleczko
Oponki Wiedeńskie

Oponki Wiedeńskie

Niebiańskie, rozpływające się w ustach oponki w wiedeńskim stylu. Są tłuste i słodkie - zdecydowane. Najciekawsze jednak jest to, że szykowane z ciasta parzonego bez dodatku drożdży smakują tak, że nie czuć tłuszczu. Tak więc uważajcie na nie, bo można ich zjeść bardzo, bardzo dużo :-)

Podsumowując są to pączusie:
- smażone na oleju
- bez dodatku drożdży
- bez potrzeby wyrastania
- z ciasta parzonego i jajek

Ostatnio jak dla mnie bezkonkurencyjne ;-)

Czytaj dalej: Oponki Wiedeńskie
Uniwersalny krem śmietanowy do tortów

Uniwersalny krem śmietanowy do tortów

Super prosty i super uniwersalny krem śmietankowy z mascarpone.

- tylko 3 składniki
- gotowy w 5 minut

Polecam do:
- tortów bezowych i gofrów
deserów z galaretką i owocami
tortów jako masa do przełożenia
- do naleśników i placków

Gorąco polecam również bardzo lekką wersję kremu kokosowego do tortów.

Czytaj dalej: Uniwersalny krem śmietanowy do tortów