Warsztaty kulinarne Akademii Whirlpool
Lubię zdrową kuchnię i różne ciekawostki, więc wybrałam się ostatnio na warsztaty do Alicji z bloga Wegan Nerd. Alicja mieszka w Krakowie, więc skorzystałam z okazji, by ją poznać u mnie.. w Warszawie :-)
Sobotnie, wegańskie śniadanie w Akademii Kulinarnej Whirlpool.. coś pięknego ;-) Sami zobaczcie...
Jak tradycyjnie już chyba podzieliliśmy się na 3-4 osobowe zespoły i zajęliśmy swoje stanowiska. A muszę przyznać, że mieliśmy bardzo dożo miejsca, dobrego sprzętu i swobody..

Alicja miała świetny pomysł, by zajęcia rozpocząć od zrobienia szybkiego koktajlu szpinakowego. Popijając po szklaneczce przeglądałyśmy co mamy dalej do zrobienia :-)

Jak widzicie było baaardzo pięknie, kolorowo i super zdrowo!

Tutaj zabrałyśmy się za robienie naleśników. Irmina już do nas zagląda, by coś skubnąć :-)

Oto nasz Zespół :-) Od lewej Edytka, Kamilka i przy patelni ja :-)
To jest świetne zdjęcie, bo każda z nas robi co innego. Edytka - daktyladę do naleśników, Kamila blenduje hummus. A ja.. smażę naleśniki.

Tak wyglądał efekt końcowy naszej pracy z naleśnikami. Muszę przyznać, że przepis na wkład z daktyli z przepisu Alicji to był prawdziwy strzał w dziesiątkę :-)

Pisałam już, że bardzo podobała mi się pełna swoboda działania w Akademii? :-)
Uwielbiam takie podejście do pracy i warsztatów. Z jednej strony luźna atmosfera, która ułatwia pracę i kontakt z ludźmi, których przecież wcześniej się nie znało.. Z drugiej zaś strony pełen profesjonalizm Organizatorów i prowadzącej szkolenie.


Uwielbiam wszelkie desery z chia.. ten też był pyszny :-)

To zdjęcie w pełni oddaje charakter Alicji.. wesoła i energiczna.

Na warsztaty przyjechałam trochę wcześniej. Przed rozpoczęciem gotowania Marco szykował już dla nas domowe tahini - bardzo mi się to spodobało.
Kolejny raz pojawił się u nas pod koniec warsztatów ;-) Nie mogłam się powstrzymać, by nie zadać mu kilku pytań :-)

Doznałam nawet zaszczytu, by potrzymać w rękach Japoński nóż Szefa Kuchni.. najważniejszy nóż Marco :-)

Na warsztatach nie zabrakło też chwili na relaks i kawkę, którą zrobiła dla mnie Kasia.. wspaniała dziewczyna z długim warkoczem :-) Jak widać kuchnia w Akademii jest bardzo jasna - jak ja to kocham!

A tak wyglądał stół na chwilę przed tym jak zasiedliśmy do wspólnego posiłku.
Znajdziecie tam hummusy, mleko migdałowe, focaccie, paszteciki warzywne, pyszne desery z chia, naleśniki.. wszystko według przepisu Ali :-)
Kochani.. warto wyrwać się z domu, poznać nowych ludzi, doświadczać i uczyć się nowych rzeczy. Serdecznie polecam Wam, byście znaleźli warsztaty, które będą Wam odpowiadały.. bo uwierzcie mi, że takie są :-)
Czy to będzie kuchnia wegańska, włoska, czy też szukacie jakiś inspiracji na dania dla Dzieci..
Z całą pewnością mogę Wam polecić warsztaty Akademii Kulinarnej Whirlpool, które znajdują się w Warszawie.