Kuchnia Polska z Lidlem i Karolem Okrasą
Listopad to taki miesiąc, w którym dużo się dzieje w kulinarnym świecie. Nikt się do tego nie przyznaje, jednak wszyscy myślimy już o Świętach...
Lidl wyszedł na przeciw oczekiwaniom wszystkich i wspólnie z Karolem Okrasą przygotował dla nas książkę z przepisami najwspanialszej kuchni - Kuchni Polskiej :-)
Warsztaty odbyły się w Studio CookUp w Warszawie na Bielanach. To jedno z największych miejsc w których można coś ugotować w stolicy.
Piękne dekoracje, wystrój i atmosfera udzielała się wszystkim już od początku spotkania.



Karol opowiedział nam o tym czym kierował się wybierając i tworząc przepisy do najnowszej książki. Pokazał nam też kilka najciekawszych przepisów oraz udzielił kilku rad.
Marynowana polędwica wołowa opalana sianem to tylko jedno z dań, jakie mogliśmy podziwiać w wykonaniu Karola.

Podzieleni na kilka grup zabraliśmy się do jednego z przyjemniejszych etapów - do gotowania :-)
Moja grupa zajęła gotowaniem zupy grzybowej, bardzo świątecznej wersji. W tym roku, to ta właśnie zupa zagości na moim stole.
Jak tylko uda Wam się zdobyć książkę, przepis na nią znajdziecie na stronie 216 :-)
Zdradzę tylko, że oprócz suszonych podgrzybków dodacie do niej jeszcze groch i sok z kiszonej kapusty.




Tego dnia powstało jeszcze wiele wspaniałych dań, jak tatary z dziczyzny czy placki ziemniaczane.. wszystko na wytrawnie, wszystko typowo Polskie.



Pod koniec gotowania wszyscy byli już bardzo głodni i ciekawi dań. Usiedliśmy wspólnie do stołu, rozmawialiśmy jedliśmy.



Dziękuję za miło spędzony czas :-)