Kuchnia Polska na słodko
Bardzo Świąteczne warsztaty kulinarne: Kuchnia Polska według Pawła Małeckiego.. oczywiście na słodko :-)
Zdjęcia, przepisy i dużo pozytywnych emocji.
Paweł wybrał trzy przepisy spośród kilkudziesięciu z najnowszej książki, którą wydała kuchnia Lidla. Tradycyjnie już podzieliliśmy się na kilka grup i zaczęliśmy brudzić fartuchy :-)
Pierwszy raz na warsztaty wzięłam ze sobą również swoje Dzieci. Chłopcy zostali przyjęci niesamowicie pozytywnie. Przynosili miski, pomagali mieszać ciasto a nawet piekli wspólnie z samym Mistrzem :-)


Na warsztatach skupiliśmy się na trzech przepisach z najnowszej książki.
Były to:
Ucierane ciasto maślane z jabłkami i maślaną kruszonką
Serowe oponki z sosem malinowym
Piernik staropolski
Myślę, że atmosferę pieczenia najlepiej oddadzą same zdjecia. Poniżej kilka wesołych fotek z procesu robienia ciasta z jabłkami.





Do naszej Rodzinnej drużyny dołączyła również dobra koleżanka, Natalia z Bloga Wiszniowka :-) Natalia również ma Dzieci, więc znaleźliśmy wspólny język.. bez problemów!
Widać, że było wesoło, prawda? Chłopcy bardzo nam pomagali.. na naszej formie powstał nawet cudny, maślany uśmiech.


Najszybciej znikały ze stoły serowe oponki - były naprawdę pyszne ;-)

Tę sesję sobaczyłam dopiero na zdjęciach :-)
To chyba najlepsza rekomendacja książki Pawła Małeckiego. Kto jeszcze nie zaczął zbierać naklejek... niech pędzi na zakupy do Lidla!

Pozdrawiamy ciepło!