Garden Party w Akademii Smaku Sokołów

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów

Dwa tygodnie temu byłam w raju :-)

Dworek Ziemiańskiego w Woli Suchożebrskiej to siedziba sokołowskiej Akademii. Miałam przyjemność spędzić tam dzień... Piękny dzień na świeżym powietrzu, z przemiłymi ludźmi, w świetnej scenerii i atmosferze.

Warsztaty dla blogerów kulinarnych zorganizowała firma Sokołów. Partnerem medialnym był magazyn kulturalno-kulinarny Kukbuk.

Zanim przystąpiliśmy do gotowania, pieczenia i łączenia smaków obejrzeliśmy w dworku kilka prezentacji dotyczącej głównie jakości mięsa. Bardzo spodobało mi się to, jak firma Sokołów współpracuje z polskimi hodowcami w ramach innowacyjnego programu „Razem w Przyszłość”. Profesjonalizm, wsparcie i bezpieczeństwo - tak podsumowałabym w trzech słowach podejście firmy Sokołów do polskich rolników.

Na koniec Pani Barbara Tomczuk, zastępca kierownika w Dziale Skupu Sokołów S.A. opowiedziała o znaczeniu jakości, bezpieczeństwa i pochodzenia mięsa... oraz wspomniała o nowej linii produktów..

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów, 1

Szczególnie zainteresowała mnie nowa linia NaturrinoWędliny oznakowane zielonym listkiem Naturrino zawierają tylko naturalne przyprawy. Nie zawierają konserwantów, fosforanów i glutaminianu sodu... produkty idealne dla mnie i mojej rodziny!

Po prezentacji mieliśmy okazję spróbować jak smakują wędliny i inne produkty Naturrino. Oczywiście były pyszne ;-)

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów, 2


Całkiem niespiesznie udaliśmy się do parku otaczającego Dworek. Tak czekały na nas stoły z produktami oraz zacierający już ręce Dominik Moskalenko - szef kuchni Sokołów. Dodatowo imponujące grille marki Weber oraz stolik z winami od Firmy Czerwona Oliwka.

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów, 3

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów, 4

Produkty i przepisy czekały już na nas, więc Dominik przydzielił każdemu zadanie do wykonania. Mi trafiła się super wiosenno letnia sałatka z arbuzem, fetą i kiełkami.

W typowo grillowej atmosferze nie mogło jednak zabraknąć mięsa oraz dodatków w postaci warzyw, sals i sosów.

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów, 5

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów, 6

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów, 7

Na wspólnym stole pojawiły się więc również:
- Sałatka Tajska z Flanstekiem
- Sałatka z fety i arbuza
- Ziemniaki z grilla z boczkiem i serem
- Sos z grillowanej żółtej papryki i czosnku
oraz dużo, dużo pysznego i soczystego mięsa :-)

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów, 8

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów, 9

Wina pić nie mogłam, ponieważ czekała mnie jeszcze jazda samochodem, jednak z przyjemnością posłuchałam zasady łączenia wina i potraw, jakich udzielił nam przedstawiciel firmy Czerwona Oliwka.

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów, 10

Z dużym zainteresowaniem przyglądałam się również pracy z grillami Weber. Przedstawiciel sklepu Top Grille podpowiadał jak dostosować odpowiedniego grilla do potrzeb oraz funduszy.

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów, 11

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów, 12

Garden Party w Akademii Smaku Sokołów, 13

Kroiliśmy, mieszaliśmy, piekliśmy, gadaliśmy.. a na koniec zasiedliśmy do wspólnego stołu.

To był na prawdę udany dzień :-)

Na koniec mam dla Was perełkę.. wspaniały film.. takie podsumowanie całego dnia. Zwróćcie uwagę na montaż - niesamowity!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=f4JCo8apEw8[/embed]


Co Wy na to? :-)

 

 

Drukuj Przepis
Zapisz Przepis
Dodaj Notatkę
Dodaj Komentarz
Dziękuję za wspólne gotowanie, Ania z AniaGotuje.pl
p.s. Nie zapomnij zrobić zdjęcia gotowej potrawy i dodać go w komentarzu pod przepisem 📷