Sortuj: data publikacji popularność
Dieta:
  • bezglutenowa (244)
  • wegańska (51)
  • wegetariańska (370)
Grzane wino

Grzane wino

Aromatyczne, rozgrzewające i niezwykle zimowe grzane wino, to jedna z propozycji na ciekawy napój z użyciem czerwonego wina. Zapraszam po mój sprawdzony przepis.

- świetny grzaniec również na Święta
- idealnie dobrane przyprawy korzenne 
- syrop z malin można zamienić na miód

Czytaj dalej: Grzane wino
Schab w galarecie

Schab w galarecie

Schab w galarecie, to bardzo ciekawa propozycja na pyszne podanie upieczonego wcześniej schabu środkowego. Zapraszam po mój ulubiony przepis oraz po garść porad.

- można użyć schabu pieczonego ze śliwkami lub z morelami
- w treści przepisu kilka propozycji na dekoracje do galarety
- prosty i sprawdzony sposób na idealną galaretkę

Czytaj dalej: Schab w galarecie
Sernik piernikowy

Sernik piernikowy

Sernik piernikowy to połączenie kruchego ciasta pierniczkowego z delikatnym sernikiem pieczonym. Zapraszam po przepis, który idealnie sprawdzi się nie tylko na Święta. 

- prosta masa serowa
- bardzo aromatyczne, korzenne ciasto
- dokładny opis wykonania i zdjęcia kroków

Czytaj dalej: Sernik piernikowy
Kurczak w cieście francuskim

Kurczak w cieście francuskim

Kurczak w cieście francuskim to ciekawy przepis na pyszne podanie filetów z kurczaka. Farsz ze szpinakiem lub z pieczarkami i serem idealnie pasuje do delikatnego mięsa. 

- super pomysł na oryginalny obiad
- piersi z kurczaka owinięte ciastem francuskim
- dokładny opis wykonania i zdjęcia krok po kroku

Czytaj dalej: Kurczak w cieście francuskim
Bitki wieprzowe

Bitki wieprzowe

Przepyszne bitki wieprzowe w sosie własnym to wspaniały pomysł na obiad z dodatkiem klusek śląskich lub też kopytek. To przepis dla prawdziwych miłośników polskiej kuchni. 

- wiele porad i pomysłów na dodatki do sosu
- garść świetnych propozycji podania bitek na obiad
- dokładny opis oraz zdjecia szykowania krok po kroku

Czytaj dalej: Bitki wieprzowe
Reklama
Napoleonka

Napoleonka

Napoleonka to przepyszne ciasto pieczone na kruchym spodzie, z idealnym kremem budyniowym, który zawsze wychodzi idealnie gładki i gęsty. Zapraszam po mój sprawdzony przepis. 

- ciasto na każdą okazję
- bardzo dokładny opis wykonania
- ciasto, które długo zachowuje świeżość

Czytaj dalej: Napoleonka
Paella

Paella

Paella to przepyszne i bardzo popularne danie kuchni hiszpańskiej. Polecam mój ulubiony przepis na Paellę z dużą ilością owoców morza, z kawałkami kruczaka i mrożonym groszkiem.

- super dokładny przepis
- świetny pomysł na ciekawy posiłek dla gości
- wiele porad i propozycji na zamienniki produktów

Czytaj dalej: Paella
Bogracz

Bogracz

Bogracz węgierski, to jeden z najlepszych gulaszy wołowych, jakie tylko można zrobić. Zapraszam po mój ulubiony przepis na Bogracz z dużymi kawałkami ziemniaków. 

- bez użycia bulionu
- wspaniałe danie jednogarnkowe
- zamiast ziemniaków można dać kluseczki domowe

Czytaj dalej: Bogracz
Ketchup

Ketchup

Domowy ketchup, to jeden z pyszniejszych sosów na bazie pomidorów, jakie tylko można zrobić. Zapraszam po mój ulubiony, sprawdzony i bardzo uniwersalny przepis. 

- idealny nie tylko do pizzy, czy do frytek
- dokładny opis wykonania oraz zdjęcia kroków
- świeże pomidory można zastąpić gotową passatą z butelki

Czytaj dalej: Ketchup
Frytki z dyni

Frytki z dyni

Chrupiące frytki z dyni to pomysł na pyszną i bardzo prostą przekąskę. To przepis, który sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje oraz na przyjęcia. 

- kilka pomysłów na pyszne podanie frytek
- najlepsze wychodzą z dyni Hokkaido lub Piżmowej
- można sięgnąć po gotowe mieszanki ulubionych przypraw

Czytaj dalej: Frytki z dyni
Reklama