Zupa krem pieczarkowa bez bulionu

Bardzo uniwersalna zupa krem z pieczarek.

Aby ją przygotować nie potrzebujesz bulionu.
Jest delikatna i kremowa. Wielbicielom ostrzejszych smaków polecam dodać więcej imbiru.. pasuje idealnie 🙂


Czas przygotowywania:
 30 minut
Ilość porcji: 6

Składniki:
• 500 g pieczarek
• 2 łyżki masła klarowanego
• 200 g ugotowanej kaszy jaglanej
• 200 ml wody
• 200 ml mleka
• przyprawy: łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu, gałki muszkatołowej, kolendry oraz imbiru

Kapelusze pieczarek obierz ze skórki. Możesz pokroić je na kawałki. Umieść w garnku razem z masłem i podsmażaj około 20 minut, co chwila mieszając.

W tym czasie ugotuj kaszę jaglaną. Dodaj ją do pieczarek razem z przyprawami. Dodaj wodę oraz mleko kokosowe i naturalne. Doprowadź zupę do wrzenia a na koniec zblenduj na gładki krem.

3l

4l

Podawaj np. z dodatkiem jogurtu naturalnego, słodkiej papryki oraz ze świeżym oregano 🙂
Smacznego!

6 myśli na temat “Zupa krem pieczarkowa bez bulionu”

  1. Dziś pierwszy raz weszlam na pani stronę na FB i jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem, zakochałam się w pani wspaniałych,przejrzystych przepisach. Od jutra tylko z panią gotuje 🍝🍮🍰🍛🍜

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *