Warsztaty kulinarne z Dr. Oetker i Kukbuk

W poniedziałek wieczorem pojechałam na Warsztaty Kulinarne organizowane przez magazyn Kukbuk oraz Dr. Oetkera.

Z początkiem tygodnia bardzo wcześnie wstaję i z końcem dnia bywam już mocno zmęczona. Nastawiłam się więc na kolejne wyzwanie. Tymczasem…

IMG_4651

Na wejściu zostałam poczęstowana zimnym, białym winem.  Na stołach zaś znalazłam swoje ulubione przystawki. Ponieważ gotowaliśmy w kuchni Akademii Kulinarnej Whirplool wszystko wyglądało i smakowało wybornie.

Ta chwila wytchnienia dodała mi energii.. Otwartość Pań z Akademii, Magazynu i producenta słodkich dodatków wprowadziła przemiłą atmosferę i wiele pozytywnych wibracji.

IMG_4645

Każde warsztaty, to nowe znajomości. Ta Pani z oryginalną fryzurą, to Marianna z bloga Kuchenne wojowanie  – przesympatyczna!

Idźmy jednak dalej 🙂

IMG_4640

Tematem przewodnim warsztatów były przetwory z nowym produktem Dr. Oetkera – cukrem żelującym ze stewią. Bardzo ciekawa byłam propozycji jakie pojawią się na zajęciach, ponieważ sezon na owoce jeszcze się nie zaczął.

IMG_4646

Na wysokości zadania stanął Tomasz Deker. W naszym menu pojawiły się takie ciekawostki jak dżem z gruszki, fenkuła i limonki, czy też dżem z papai, marakui i limonki.. oraz wiele innych. Wszystkie zaś cudownie smaczne i bardzo proste w przygotowaniu.

IMG_4661

IMG_4665

Świetne zdjęcie i super Zespół 🙂 Ruda, szatynka i blondynka!
Mariannę już Wam przedstawiłam. Pani o rudych włosach to Joanna z bloga Różowa kuchnia.

IMG_4690

IMG_4701

Z nami był jeszcze Mariusz, który prowadzi blog Big Fat Daddy 🙂

IMG_4673

IMG_4683

Pierwszy dżem na naszej liście – kiwi z cytryną – cóż za kolory!!
Wzięłam słoiczek do domu, dla Dzieci 🙂

IMG_4671

Na Warsztatach było nas oczywiście więcej – sami zobaczcie!

IMG_4644

IMG_4734

W doniczkach rośnie sobie stewia.. Dostałam doniczkę do domu. Już zasadziłam ją w swoich ogródku 🙂

IMG_4699

IMG_4706

IMG_4735

Dbanie o każdy szczegół – tak wyglądały te Warsztaty. Jedzenie, przemili ludzie, profesjonalnym na każdym kroku.. Nie zabrakło takich drobiazgów i gadżetów, jak wstążki, czy nalepki na słoiczki (piękne zresztą).

Z Warsztatów, mimo późnej godziny, wyszłam wypoczęta i uśmiechnięta.
Dziękuję bardzo!! 🙂

Autor zdjęć: Włodzimierz Piotr Wroński – Fotograf.

 

18 myśli na temat “Warsztaty kulinarne z Dr. Oetker i Kukbuk”

  1. Takie warsztaty to na pewno fajne doświadczenie, bo można się dużo nowych rzeczy dowiedzieć i poznać fantastyczne osoby 🙂

  2. Świetne warsztaty 😊 ja niestety w gotowaniu nie jestem dobra (mój mąż za to rewelacyjny) ale za to kocham pięć ciasta 😊 dzemy zawsze robi moja mama ale raczej z sezonowych owoców. Nie przyszło mi do głowy żeby zrobić dżem z limonki czy papai 😊 rewelacyjny pomysł, muszę spróbować 😊

  3. Bardzo mnie to ucieszyło, kiedy dr Oetker zapowiedział wprowadzenie produktu ze stevią. A tym bardziej cieszę się, że wychodzą z tego takie pyszności! Chętnie dobrałabym się do wszystkich przepisów z warsztatów:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *