Łosoś pieczony w pomidorach

Fantastyczny, prosty i pyszny obiad dla całej Rodziny. Zapach pomidorów i ziół każdego przyciągnie do kuchni 🙂

Łączny czas przygotowywania: 60 minut
Ilość porcji: 6

Składniki:
• 1 kg filetu z łososia bez skóry
• garść świeżego oregano lub łyżka suszonego
• po łyżeczce soli i pieprzu
• 3 łyżki oliwy
• szklanka przetartych pomidorów lub 3 pomidory obrane ze skóry
• pęczek szczypiorku

Filety umyj, zdejmij skórę i osusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj przyprawami wymieszanymi z oliwą.

Na dno naczynia żaroodpornego wylej lub wyłóż pokrojone drobno pomidory. Wyłóż filety. Naczynie wstaw pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 20 minutach zdejmij przykrywkę i piecz kolejnych 30 minut.

1l

2l

3l

Rybę polecam jeść samą lub z ryżem.
Smacznego!

8 myśli na temat “Łosoś pieczony w pomidorach”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *