Lazania z polędwiczki i szpinaku

Delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej i klasyczne przełożenie ze świeżego szpinaku. Zdrowo, szybko i smacznie 🙂

Czas przygotowywania: 30 minut
Pieczenie: 45 minut
Ilość porcji: około 4-6

Składniki:
• 1 duża polędwiczka wieprzowa
• 500 g liści szpinaku
• przyprawy do mięsa: szczypta soli, kminku, czosnku, papryki słodkiej, kolendry, pieprzu, tymianku, chilli
przyprawy do szpinaku: po pół płaskiej łyżeczki soli cukru i pieprzu
• łyżka masła klarowanego

Polędwiczkę umyj, osusz ręcznikiem i przekrój wzdłuż na pół. Oba płaty lekko rozbij tłuczkiem i obsyp mieszanką przypraw.

Szpinak umieść na patelni z masłem klarowanym i przyprawami. Mieszaj około 2-3 minut tylko do zemdlenia liści.

Jeden płat mięsa połóż na folii do pieczenia. Wyłóż szpinak (w razie potrzeby odcedź nadmiar płynu). Przykryj drugim płatem mięsa. Całość szczelnie zawiń w filię i piecz 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Podawaj z warzywami, kiełkami, jogurtem naturalnym, ryżem..

2l

1l

Smacznego 🙂

10 myśli na temat “Lazania z polędwiczki i szpinaku”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *