Kuchnia Polska z Lidlem i Karolem Okrasą

Listopad to taki miesiąc, w którym dużo się dzieje w kulinarnym świecie. Nikt się do tego nie przyznaje, jednak wszyscy myślimy już o Świętach…

Lidl wyszedł na przeciw oczekiwaniom wszystkich i wspólnie z Karolem Okrasą przygotował dla nas książkę z przepisami najwspanialszej kuchni – Kuchni Polskiej 🙂

2

Warsztaty odbyły się w Studio CookUp w Warszawie na Bielanach. To jedno z największych miejsc w których można coś ugotować w stolicy.

Piękne dekoracje, wystrój i atmosfera udzielała się wszystkim już od początku spotkania.

3

4

5

Karol opowiedział nam o tym czym kierował się wybierając i tworząc przepisy do najnowszej książki. Pokazał nam też kilka najciekawszych przepisów oraz udzielił kilku rad.

Marynowana polędwica wołowa opalana sianem to tylko jedno z dań, jakie mogliśmy podziwiać w wykonaniu Karola.

6

Podzieleni na kilka grup zabraliśmy się do jednego z przyjemniejszych etapów – do gotowania 🙂

Moja grupa zajęła gotowaniem zupy grzybowej, bardzo świątecznej wersji. W tym roku, to ta właśnie zupa zagości na moim stole.

Jak tylko uda Wam się zdobyć książkę, przepis na nią znajdziecie na stronie 216 🙂

Zdradzę tylko, że oprócz suszonych podgrzybków dodacie do niej jeszcze groch i sok z kiszonej kapusty.

8

7

9

12

Tego dnia powstało jeszcze wiele wspaniałych dań, jak tatary z dziczyzny czy placki ziemniaczane.. wszystko na wytrawnie, wszystko typowo Polskie.

15

10

11

Pod koniec gotowania wszyscy byli już bardzo głodni i ciekawi dań. Usiedliśmy wspólnie do stołu, rozmawialiśmy jedliśmy.

16

13

14

Dziękuję za miło spędzony czas 🙂

5 myśli na temat “Kuchnia Polska z Lidlem i Karolem Okrasą”

  1. Ależ zazdroszczę takich warsztatów. Też chętnie bym coś ciekawego pogotowała w dobrym towarzystwie 😉 A na książkę na pewno zapoluję. Mam nadzieję, że uda mi się ją dostać 😊

  2. Świetne takie wspólne gotowanie. Nie dość, że poznaje się nowe smaki lub odkrywa na nowo, nowe techniki gotowania to przy okazji można się świetnie bawić. Miałam okazję uczestniczyć w takim wspólnym gotowaniu i zawsze byłam zachwycona 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *