Kuchnia Polska na słodko

Bardzo Świąteczne warsztaty kulinarne: Kuchnia Polska według Pawła Małeckiego.. oczywiście na słodko 🙂

Zdjęcia, przepisy i dużo pozytywnych emocji.

3

Paweł wybrał trzy przepisy spośród kilkudziesięciu z najnowszej książki, którą wydała kuchnia Lidla. Tradycyjnie już podzieliliśmy się na kilka grup i zaczęliśmy brudzić fartuchy 🙂

Pierwszy raz na warsztaty wzięłam ze sobą również swoje Dzieci. Chłopcy zostali przyjęci niesamowicie pozytywnie. Przynosili miski, pomagali mieszać ciasto a nawet piekli wspólnie z samym Mistrzem 🙂

7

8

Na warsztatach skupiliśmy się na trzech przepisach z najnowszej książki.
Były to:
Ucierane ciasto maślane z jabłkami i maślaną kruszonką
Serowe oponki z sosem malinowym
Piernik staropolski

Myślę, że atmosferę pieczenia najlepiej oddadzą same zdjecia. Poniżej kilka wesołych fotek z procesu robienia ciasta z jabłkami.

ucierane1

ucierane2

ucierane3

ucierane5

1

Do naszej Rodzinnej drużyny dołączyła również dobra koleżanka, Natalia z Bloga Wiszniowka 🙂 Natalia również ma Dzieci, więc znaleźliśmy wspólny język.. bez problemów!

Widać, że było wesoło, prawda? Chłopcy bardzo nam pomagali.. na naszej formie powstał nawet cudny, maślany uśmiech.

4

oponki

Najszybciej znikały ze stoły serowe oponki – były naprawdę pyszne 😉

45

Tę sesję sobaczyłam dopiero na zdjęciach 🙂
To chyba najlepsza rekomendacja książki Pawła Małeckiego. Kto jeszcze nie zaczął zbierać naklejek… niech pędzi na zakupy do Lidla!

zbiorowe

Pozdrawiamy ciepło!

6 myśli na temat “Kuchnia Polska na słodko”

    1. Ach dziękuję Ci Kochana.. u Ciebie jeszcze większa grupka do pomocy, tylko maluch musi podrosnąć 🙂

  1. O matko, serowe oponki <3 Smaki mojego dzieciństwa 🙂 Jak tylko je zobaczyłam w książce Lidla to od razu wiedziałam, że po świętach pojawią się w mojej kuchni – tak daaaawno ich nie jadłam.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *